Detta kommer bli ganska långt

Ska vi börja med gårdagen eller?! Jo det känns ju mest naturligt.

Igår hade vi vinprov, jag tror det gick bra, frågorna var ganska lätta, så jag klarade det nog galant. Sen hade vi vinprovning. Två vita och ett rött. Ett från Frankrike, Petit Chaplis, från Chaplis-distriktet, gjort på druvan Chardonnay. Det smakade lite syriligt, men det blev sött och gott med citron till. Sen provade vi ett vin Från Australien, också gjord på Chardonnay och det hette Koonuga Hills (tror jag) och det var ett sött vin, godast var det också. Sen provade vi ett rött vin från Italien, Terreno hette det (tror jag). Det var inte så gott. Smakade rökigt och det var lite strävt. Shit, jag låter som värsta vinproffset, men det är jag inte. Detta var det som berättades och detta är hur jag upplevde smakerna. Vi fick prova vinerna tillsammans med citron, äpple, ruccola och salt.

Sen efter det så åkte jag och Karin och hade vårat projektarbete. Det var jättekul, men jättejobbigt. Barnen tyckte garanterat om att kladda med sconessmeten. Grejen är ju att scones ska bli en deg, men det blev bara gegga när dom höll på, sen ville dom inte mer och då gick dom och tvättade av sig och då passade jag och Karin på att göra klart degarna så hjälpte dom till sen med att göra dom platta bullarna. Dom smakdade bra. Vi hade hallon- och blåbärssmak, men nästa gång skippar vi blåbären bestämmer jag. Hehe! Men våran projekthandledare tycker att vi ska göra detta en gång till på ett annat dagis eller fritids, för att göra en jämförelse så att vårat projekt får en mening. Varför måste allt ha en mening? Vi ville ju att barnen skulle ha kul och det hade dom ju. Men vi kan göra det igen, Karin ska kolla med ett fritids så det går nog fort.

Sen så fick jag reda på mitt matteprov, jag fick 7 poäng av 13 möjliga och godkänt var 7 poäng så jag klarade mig precis! YEY!

Jag var på bio och såg Premiären av I Taket Lyser Stjärnorna. Jag läste den boken i 9an. Kommer inte ihåg den men den handlar om 14 åriga Jenna och hennes cancersjuka mamma. Om hur Jenna inte vill förstå att hennes mamma är döende. Hur hon göt allt för att tänka på annat. Men sen börjar umgås med Ullis som hjälper henne igenom och får henne att förstå.

Så otroligt fin och sorglig film, tårarna rann typ hela filmen.

Nu är vi på idag. Jag blev väckt av mobilen kl 4.30 idag, jag snoosade till kl 4.39. Gick upp, skulle ta en banan, fanns inte, fick ta fil istället, borsta tänderna, klä på mig, kissa och gå till jobbet och då var kl 5.05. Var framme vid jobbet kl 5.30, stämplade in 05.33. Mötte Elin i ingången och vi började i köket med att fixa bacon, korv, köttbullar och äggröra. Sen gick fixade vi med allt annat till frukostbuffén. Jobbade på som vanligt med att plocka disk, hade koll på buffén också, för jag ska lära mig och kunna jobba mer själv sen. Hon sa att till sommaren går det på rutin så jag gör allt för att lära mig så fort som möjligt.  Sen gick jag hem vid kl 13.30. Åt lunch och hamnade vid datorn där jag ska skriva mitt föredrag till svenskan tills på måndag.

Det bästa med mitt jobb är att ibland då och då så kommer det kändisar och käkar frukost. Denna morgon och säkert hela helgen så är hela After Dark-gänget där. Alla kanske inte vet vilka det är med det är en Dragshow-grupp kan man väl säga. Christer Lindarv, född i Eskilstuna är med, det var väl han som startade det. Så han har jag sett idag och så har jag pratat med Lars-Åke "Babbsan" Wilhelmsson idag. Inte mycket, men lite, en mening. Hihi! Men i alla fall.

Imorn blir det att gå upp lika tidigt. Nu har ni väl tröttnat på att läsa så  jag slutar nu!
Ha en bra helg!
KRAM

Matteprovet

Jag hade ju matteprov idag, på geometri. Jag vet inte hur det gick, men jag tror att jag klarar mig. Det har känts förjävlig här nu hela veckan, men jag tror jag klarade det. Jag hoppas det i alla fall. Hoppas det är rättat till på fredag. 

Nu är det bara vinprovet och projektgenomförandet kvar denna vecka. Nästa vecka är det svenskaföredrag och veckan efter det så är det engelskainlämning, två uppsatser. Sen är det sportlov! I och för sig så kanske jag måste jobba massor med min powerpoint-presentation till engelskan som ska redovisas på fredagen efter lovet. Nu blev jag stressad igen.  

Nästa vecka ska vi också åka till Grythyttan på onsdag och sen ha friluftsdag på torsdag.

Nu ska jag dra och sova!
SOVGOTT
KRAM

Mord i Maten del 2

Gårdagen var toppenkul. Kl 7 minuter i 6, cirka, så la jag mig på golvet, efter tejpningen vi hade gjort, och så blev jag nerblodad. Sen så låg jag där på golver till ungeför fem över 7, fan, det var ju mer än en timme, jag blandade ihop tiden känner jag nu, jag har lixom trott att jag låg i 40 minuter, för jag trodde klockan var halv 7 när vi började. Jasså, haha, jag är lite förvirrad, menmen.

Först så gick ju alla förbi och satte sig och käkade förrätt, sparrissoppa. Sen efter det så hörde jag elefantstegen, då kom dom typ i tre omgångar (det var 12 pers där igår) . Det gick bra, tur att det var lite avslappnande musik så att jag kunde tänka på den istället för alla som stod runt mig och diskuterade och glodde. Sen typ innan varmrätten precis så kommer mamma och pappa, igen, bara dom, och då säger pappa till mamma; Jag tror hon har somnat. Då brast det, då skrattade jag, men jag tror att det bara var dom som såg. Sen en gång innan så hade Jonathan fotat mig, han stod framför mig så jag kunde skratta. Så jag bröt ihop två gånger på en timme.

Sen så skulle dom bära ut mig... och vagnen var för hög, och jag skulle ju hjälpa dom, men hur fan hjälper man till och ser död ut lixom, så jag hade väl två alternativ, antingen låta dom bära på riktigt eller hjälpa till ordentligt. Så jag hjälpte till ordentligt. Så det var kanske inte det bästa, men jag kom ut i alla fall. Då hjälpte jag till med desserten och la upp den, vaniljglass med ananassorbet med ananas. Till varmrätt var det lamm och potatisgratäng och rödvinssås. Shit vad gott det verkade, lammet tog ju slut så det fick jag inte smaka, men potatisgratängen och såsen var god.




Bild 1, Jag, död, huggen med en pipa, pågrund av att "jag" "förstörde" min konkurrent Karins mat.
Bild 2, Jonathan (projektets ägare), jag (skådespelare), Karin (skådespelare) och Christian (projektets ägare).

Så det var väl det som fanns att berätta och det jag kom på nu. Det var en tokrolig kväll!

Nu ska jag plugga lite Vin!

KRAM

Mord i maten

Ikväll ska jag medverka i ett projektarbete, det är Jonathan och Christian som ska genomföra sitt projektarbete, Mord i maten. Dom fixar mat och sånt, men så har det skett ett mord mitt i allt ihop, mer vill jag inte säga nu, jag berättar mer senare ikväll eller imorn. Men det ska bli jättekul att få vara med. På fredag ska ju jag och Karin genomföra vårat Baka-med-barnprojekt. Det kommer nog också att gå bra.

Imorn har jag matteprov... på geometri. Topptrianglar, vinklar och likformigheter... och jag är heeeelt tom i bollen, jag förstår INGET! Det är verkligen tomt i min hjärna, det vill inte fastna. FYFAN säger jag bara... jag har halva geometrikapitlet kvar och sen så har jag halva kapitel 3 kvar också... jag är alltså på kapitel fyra nu, jag kommer inte på vad kapitel tre heter... men USCH!

På fredag har jag vinprov också, och det har jag knappt läst, men jag börjar med det imorn efter matteprvovet.

Igår beställde jag Twilightserien också... på ENGELSKA. Jag hade ju lite ångest om jag skulle ha dom på svenska eller engelska, men det blev på engelska. Så jag hoppas att dom kommer i veckan!

Nu ska jag hjälpa Jontahan med historien!

Ha en trevlig kväll!
KRAM

Svenska

Just nu sitter jag i datasalen i skolan och skriver ett PM till mitt svenskaföredrag, om sommaren. Men jag tycker att det är såå jobbigt att stå framför folk och prata, det spelar ingen roll om det är om ett ämne jag kan eller om jag känner mig trygg med dom som lyssnar. Jag blir toknervös och jag stammar, svettas, tittar ner och pillar med luggen. Har ni något bra tips på hur man blir av med rädslan? Jag tycker att det är så jobbigt. USCH!

Det är mycket denna vecka också. Matteprov på onsdag, Vinprov på fredag, projektgenomförande på fredag, svenska-PMet klart till på fredag.... ja. Det är väl så det ser ut. Sen så har jag två engelska uppsatser och ett engelska föredrag. Men det är lite längre kvar dit. Efter denna vecka så kan jag ta ett större tag i det.

Men nu måste jag fortsätta.
Ha en bra dag!
KRAM

Söndag

Nu var det söndag igeb och jag har haft en bra och trevlig helg. Mina Kusiner och farbror och faster har varit upp hit och hälsat på. Vi barn/ungdomar pratar inte så mycket, vi är väldigt blyga, lite tråkigt, men så kan det vara, vi träffas ju bara typ två gånger om året, men vi har haft det trevligt ändå. Vi har ju pratat och ätit god mat och så. En väldigt trevlig söndagmorgon, med en engelsk frukost och trevligt sällskap.

Men sen när dom åkte hem så blev det genast mycket tråkigare, segt och tråkigt. Vad gör man på en söndag egentligen? Söndagar är ju dagen före skolan... ångestdagen kan man väl säga. Man går upp sent, blir seg och får ont i huvudet och sen går man hemma som i en dimma. I och för sig så har jag pluggat lite, jag kollade på American History X. En otroligt, fruktansvärt hemsk, men bra film. Jag satt bara och blev förbannad, hur fan kan man tänka sånt? Jag fattar det inte. Jag blir upprörd! Och varför jag kollade på den var för att vi ska skriva en uppsats om den i engelskan.

Nu sitter jag och kollar handbollen och just nu står det 18-17 till Sverige mot Ungern.  HEJA SVERIGE!

Har ni haft en bra helg?

KRAM

Vin och klassråd

Sitter på lektion, drycker, vi har jobbat med viner och ska ha prov nästa vecka, både prov på viner och sen har vi  vinprovning. Det kommer nog att gå sådär på provet. Men jag får plugga på, det är ju faktiskt en vecka kvar.

Nu ska vi ha klassråd också. Vet inte vad det kommer pratas om, jo, flaket till studenten är ett ämne, tror jag. Men vi får se!

Vi hörs sen!
Ha en bra dag!
KRAM

Pannbiffar

Dom blev goda. jag tänkte att ni kanske ville veta. Och ville ni inte veta så fick ni nu veta i alla fall. Dom blev jättegoda!

Några blev lite brända på en sidan för att jag glömde att jag hade dom på 8an istället gör på 7an. Men det gick bra, dom blev ju goda. Hihi!

Nu ska jag nog ta och kolla på Segelsällskapsresan... eller ja, jag ska bara kolla klart på Idependentdayinspelningen.

SOVGOTT
KRAM

Wild Child och Pannbiffar och så lite brännskador

Jag vet egenligen inte hur intressant folk som läser detta tycker att min gårdag var och vad jag gjorde, men det skiter jag i, jag tänkte ta med lite om det ändå. Det bjuder jag på.

Igår då, då såg jag Wild Child, shit vilken kulig film! Fast ögonen följde Alex Pettyfer/Freddie Kingsley som förstenat varje gång han vad med i rutan. Shit vad jag är nördig, men jag jag blev tokkär. Eller ja, jag har ju varit lite sådär smygkär hela tiden, men filmen tog upp det till en ny nivå! Jag vet, man kan inte bli kär i en skådespelare, jag känner ju inte personen och blabla. Men han har lixom DET på något sätt, det är han och William Moseley. I'm head over heals.

Idag då, restaurang Rinman var öppen som vanligt. Denna vecka och förra veckan har vi haft lite asiatiskt tema. Och jag har varit på desserterna i snart två veckor. Riktigt kul, då sitter recepten man hade i huvudet, och det var väl det som var meningen med att vara på samma ställe i två veckor. Jag och Niclas har jobbat, och ska jobba ihop. Jag har gjort vaniljglass, crepês, friterade bananer och kolasås. Det såg riktigt fräscht ut den här gången, förra veckan hade vi en karamell och körde ner bananerna i, så inte så gott ut. Mycket bättre idag. Och sen så har vi fruktspätt med chokladmousse. Riktigt gott!

Idag fick vi också veta när vi ska till Grythyttan, kockhögskolan. Vi ska dit den 4/2. Shit vad kul! Och Spännande! Längtar massor. Bussresan tar dock typ två och en halv timme. Men det ska bli kul.

Idag så lyckades jag bränna mig, två gånger till och med. Första gången tog jag handen på den varma stekspaden, som jag visste var varm, sen la jag fingret på bänken där den varma stekpannan hade stått. Jag har ett stort brännmärke i handen som sitter på ett väldigt dumt ställe, jag kan ju knappt använda handen. Jag har gått med tre omgångar med is på den. Smart Erica, smart!

Men nu ska jag gå och försöka göra pannbiffar.
Ha det bra så hörs vi!
KRAM

Måndag

Provet i alkoholhantering gick nog toppenbra, tror jag. Jag har väl några fel, men annars så var det inget svårt.

Just nu sitter jag och kollar på Sjön suger, repris skulle jag tro att det är, men endå. Där Lennart Jäkel och Johan Ulveson åker runt i skärgården och träffar kända svenskar och lagar mat. Idag var det Måns och Felix Herngren. Måns gjorde gäddabullar, typ. Dom fiskade gädda och sen blandade han ihop det och steker det och dom hade någon sweet chilisås med koriander och doppade i. Det såg väldans gott ut. Jag får väl leta upp receptet någonstans, på kanal 5 eller nått.

Nu börjar CSI:NY. Vilken TVnörd jag är. HAHA!

Imorn börjar jag kl 11 och slutar typ tjugo i 3. Får se om jag är med på idrotten, det beror på halsen, eller jag är nog med, man blir ju aldrig trött eller svettig på våra lektioner, men man vet ju aldrig. Blir jag trött, eller får ont i halsen så är det ju bara att sluta.

Nu har mordet visats i rutan så jag slutar nu, vi hörs kanske sen.

KRAM

Söndagkväll

Jag är just nu på väg till sängen, men jag var ju tvungen att stänga av datorn, och då passar jag på, som alltid, att kolla mejlen och allt jag är medlem i. Shit vilken datanörd ja ghar blivit bara för att jag skaffade mig en egen dator.... men det kanske går över, vad vet jag. Det går väl i perioder.

På TV går Flight 93, men jag orkar inte titta på den, Micke spelar in den så jag kan kolla på den imorn istället, om han inte hinner ta bort den. Men jag får säga till honom att han inte får göra det.

Imorn är det som sagt prov. Jag tror att det kommer att gå bra. Det är ganska mycket grejer som egentligen är självklara saker, så jag tror inte att det ska bli några problem att klara provet.  Dagen imorn kommer att bli lång, jag har många lektioner och slutar sent, typ halv 5. Skitsegt. I hate mondays alá Katten Gustav.

Men nu ska jag ta mig till sängen, jag måste var utvilad imorn, så jag kan ta nya tag med allt, eller ja, då menar jag ju såklart projektarbetet. Fan vad jag vill bli av med det nu!

SOVGOTT
KRAM

PLUGGPLUGGPLUGG

Nu har suttit typ hela eftermiddagen med att skriva om Alkohollagen med nästan helt egna ord, och jag är inte klar än. Jag har ju prov imorn på alkoholhanteringen, och då på Alkohollagen. Det är skitsvårt att kunna formulera egna ord. Men vi behöve inte lära oss paragraferna så jag kanske pluggar på helt fel saker, hoppas att något fastnar till provet imorn i alla fall!

Hallå, hade Wild Child gått på bio eller ska den gå på bio? Jag fattar inget. Den finns med på kommande filmer, men samtdigt står det 2008 lite överallt. Är jag lite trög eller vad?! HEHEH!

Men nu måste jag nog plugga vidare lite.

Plugga lugnt!
KRAM

Stormbreaker

Nu har jag äntligen sett den filmen. Jag har velat se den hur länge som helst. Filmen var spännade, men jag hade lite svårt att fatta ibland, för jag hade ingen text. Men jag hängde med bra ändå. Skådespelaren, Alex Pettyfer är ju för snygg också! Jag bara måste se hans nya film, eller ja, den har väl gått på bio eller nått redan, men jag missade den. Men den heter i alla fall Wild Child, och den är med honom och Emma Roberts.

Stormbreaker handlar i alla fall om Alex Rider och hans morbror Ian Rider. Ian Rider är en spion, men till Alex säger han att han jobbar på bank. Men när Ian blir mördad så blir Alex indragen för att avsluta sin morbrors uppdrag, att ta reda på vad den nya datorn (eller vad det nu var, det var den biten jag hade lite svårt med att fatta vad det var), Stormbreaker gör, hur den fungerar och vad uppfinnaren har i görningen. MI6, spionföretaget misstänker att han är up to no good. Och såklart, så löser sig ju allt i slutet, och det kan jag väl säga för säg någon film som slutar annorlunda?! Heheh!

Filmen var helt klart sevärd! Och som sagt, Alex Rider/Alex Pettyfer vad också helt klart sevärd! Fast det tyckte jag redan innan jag såg filmen ;)

KRAM

Sjuk

Igår var den värsta dagen av mina sjukdagar. Igår var det också Lindas fördelsedag, GRATTIS Schwester! På kvällen kom Lindas kompis familj hit. Jag hade feber, hosta, in i halsen och utmattad i kroppen. Jag ville bara sova, och det gjorde jag också. Dem mesta av tiden igår spenderade jag i soffan med huvudet på kudden. Så jävla skönt att bara ligga där och halvsova, vara halvt borta. Jag orkade ingenting.

Men idag är det bättre. Jag tror inte jag har feber, men jag hostar, har ont i halsen och lite svag i kroppen. Så jag är nog helt frisk till på Måndag.

Igår skulle vi ju också ha haft det där jävla projektarbetet. Men jag hade aldrig klarat av det igår. Karin blev ju såklart lite besviken, men jag blev nog ännu mer besviken, eller nej, eftersom att vi är ett team så blev vi lika besvikna. Det känns skitjobbigt, det känns ju såklart som att jag har svikit henne. Dessutom så tycker våran handledare att vårat projekt är för litet, vi har för några timmar. Jag säger ju att jag inte gillar detta ämne. USCH!

KRAM

Vad blir det för mat?

Just nu sitter jag och väntar på att programmet med per Morberg ska börja. Han är ju så otroligt rolig när han håller på i köket. Duktig är han ju också. Det är cirka en kvart kvar nu.

Till mat åt jag själv pasta och köttfärssås. Det är väl det enda jag har ätit idag, eller nej, jag har ätit två brödbullar också. Jag har inte ätit mycket idag, men jag har ju inte varit så hungrig heller så vad skulle jag ha gjort? Jag orkade heller inte fixa något.

Shit vilken jobbig hosta jag har fått, jag hostar bara luft. Men det kittlar som tusan i halsen.

Idag har jag inte gjort mycket vettigt, jag kollade upp lite engelska ord, från läxan vi hade, Om slaveriet Det gick sådär, men jag kollade i alla fall. Sen så har jag kollat på Eva&Adam, Skönheten och Odjuret och Bert avsnitt 5-8. Och nu som sagt sitter jag och väntar på att Vad blir det för mat ska börja. 

Sovgott!
KRAM 

Sjuk

Igår hade jag världens frossa från det att jag kom hem från skolan tills jag gick och la mig, sen låg jag där och frös och frös. Jag har legat och snurrat hela natten. Vaknade idag och trodde jag var helt bra igen, men nej. Kroppen kändes tung och huvudet ännu tyngre. Men nu när jaghar varit uppe ett tag så känns det bättre. Magen är lite konstig, den är väl lite hungrig, men jag kan inte äta, jag är inte hungrig. Det smakar sjuk i halsen och vatten smakar skit. Jag vill ha saft eller nått. Mycket godare.

Så idag blir det ingen skolgång för mig inte. Projektet kommer väl gå åt helvete. Våran handledare tycker vi har en för tunn projektmall. Vadå tunn?! Jag fattar inget. Det känns inte bra. Vi ska baka scones med femåringar på ett dagis. Karin har suttit och gjort ett recept med bilder så att barnen ska förstå hur man gör, och jag har gjort en liten undersökning. Jag har också pratat med en på dagiset. Jag gillar inte alls detta ämnet, projektarbete. Men bara vi blir godkända. Det är väl ändå typ världens lättaste projekt! Hur svårt ska det vara?! Det blir säkert bra.

Bara jag är frisk imorn! Annars får vi flytta på det och det vill jag helst inte! Men hur kul är det att smitta ner ett helt dagis? Inte såå kul va. Men vi får se hur jag mår imorn.

Nu ska jag försöka äta något, en brödkant eller nått. Sen ska jag kolla på Skönheten och odjuret.

KRAM

Workout

Ikväll smäller det, eller nja, det börjas igen. Nu ska min träning komma igång igen! Måste komma upp i tre träningspass i veckan. I alla fall två. Men mitt kort försvann, jag vet inte var det är, tur var då att jag gick och skaffade mig ett nytt idag. Ett som lättare får plats i min plånbok. Mycket bra, så detta kommer jag INTE tappa bort! HEHEH!

Annars hade vi två lektioner idag... eller tre kan man väl säga, eller nej, klassråd räknas inte som lektion, och den har vi nu flyttat till fredagar så då blir det två lektioner. Mellan kl 11 och tjugo i 3. Cirka.

Träna lugnt!
KRAM

En tung sten

Har lyfts från mitt bröst. Nu känns allt lite lättare inför fredag. Jag och Karin gick till Förskolan idag. Vi pratade med någon där, men inte med henne jag har haft kontakt med. Men vi är välkomna på fredag. Så nu är det bara genomförandet kvar och det är kommer att gå skitbra. Och gör det inte det så går det åt helvete. Men jag tror att det kommer att gå super! Sen är det ju redovisning och rapportskrivning också. Men bara jag blir godkänd i ämnet så blir jag nöjd.

Idag fick vi reda på datumet för nationellaprovet i svenska b, uppsats, den 1/4, tror jag det var, bara för det så glömde jag bort datumet, men jag har för mig att det är då. Sen så har jag matte b nationella den 22/4. Engelska b vet jag inte när vi har. Svenska muntliga har vi antingen innan eller efter uppsatsen. Lycka till till mig säger jag!

Nu ska jag äta.
Ha de bra!
KRAM

Sovgott

Det var det jag ville säga!

SOVGOTT!!!

En ny dag och en ny vecka imorn! Och på fredag smäller det... Projektarbetet ska genomföras! Håll tummarna!!!

Why did I let you go?


SOVGOTT

KRAM

Josh Groban

Vill man inte lyssna på Britney Spears och polarna så kan man lyssna på Josh Groban. Eller nä, ni behöver ju inte om ni inte vill, men jag gör det i alla fall. Han ar ju en underbar röst! Underbara låtar har han också! Det känns lite tråkigt att jag missade hans Sverigebesök förra året eller när det var. Men jag hoppas att han kommer tillbaka och då ska jag gå! 

Några bra låtar han har är
In her eyes
You raise me up
Oceano
You are loved

Musik for life!

KRAM

You drive me crazy, Baby one more time

Dessa två låtar, av Britney Spears, är dom låtarna som jag har fastnat för nu. Och Backstreet boys The Call och Larger then life. HIhi! Mina låtar jag har i min mp3 nu har jag typ lyssnat sönder så jag måste lyssna på något anna, och varför inte då lyssna om på Britney Spears och polarna?! Musiken går framåt, men det är ALLTID samma sak man sjunger om, KÄRLEK, i alla dess former, olycklig, obesvarad, lycklig och underbar. Och så har artisterna blivit mer avklädda nu än då, även om det inte var jättemycket kläder då.

Musiken kan jag inte kara mig utan! Det går bara inte!!! Jag kan inget om musik, men jag MÅSTE ha den att lyssna på. Annars klarar jag inte dagarna. Det blir tomt och tråkigt utan. Eller vad säger ni?!

Nu ska jag lyssna vidare.

i shouldn't hacve let you go... --- I must confess, I still believe...
You drive me crazy...

KRAM

Godmorgon

Jag har sovit väldigt gott. Det är lite jobbigt att gå upp på mornarna, bara för att jag har väldens skönaste duntäcke! Det är jättemysigt och varmt och gosigt att ligga under täcket och bara mysa. Tokskönt. Men man kan ju inte ligga där hela dagen, hur mycket man än vill. Idag skulle jag behöva göra lite matte.... men det är INTE kul, men som sagt, jag måste. När min skoltid är slut, då kommer det dröja tills jag öppnar en mattebok igen!

Igårkväll gick filmen World Trade Center på TV, med bland andra Nicolas Cage och Maria Bello. Vilken bra film. Det är skitsvårt att tänka sig in i situationen, när man är fast i husmassor. Men jag tycker att skådespelarna får godkänt, väl godkänt till och med. Men det är ju totalt omöjligt att veta hur det känns. Jag tror inte ens man kan tänka sig hur det är om man aldrig har varit med om något sådant. Fruktansvärt!

Filmen var lite tung, men jag hade en trevlig dag igår med släkten, mormor, kusiner och morbröder och mostrar. God mat och massor med skratt.

Vi hörs!
KRAM

Norrköping

Strax ska vi åka och hälsa på mormor, kusiner och morbröder i Norrköping. Det ska bli trevligt. Kul att leka med småkusinerna.

Men vi hörs kanske ikväll.

KRAM

Webcam

En sådan finns inbyggd i min dator... men tror ni att jag har fått igång den (utanför msn alltså)?? Inte förens ikväll, jag har ändå haft den säkert tre veckor nu. Men på sidan på min skärm så kommer det upp en skylt, där man kan klicka sig vidare till kameran, men tror ni jag hade fattat att den ikonen, som jag trodde gick till mitt bildgalleriet, var ikonen till camen? Nix, men idag tog jag mod till mig och provade, och VIPS så var camen igång. SHIT vad jag är lite PINSAM ibland!!! Jag menar, hur svårt kunde det vara att trycka på ikonen? Varför har jag inte gjort det förut?! Shit pinsam jag är alltså! HAHAHA!!!! Men nu har jag ju hittat den! Så dörför tänkte jag bjuda på en SKITSNYGG(NOT)bild. HAHAH!!


Fullständigt normal xD

SOVGOTT
KRAM

Fredag

Igår i köket bakade vi bröd, eget recept. Det gick bra, vet inte hur mitt fänkålsbröd smakar, för det blev infryst... men jag jag tror väl att det smakar bra. Sen bakade vi anslag, tårtbottnar alltså. Men Ralf tyckte dom var tunga, dom ska vara lätta, så det får vi träna på tyckte han. Jag tror att det berodde på att vi inte bakade dom direkt, vi lat dom stå ute medans vi åt. Så nästa gång går nog bättre.

Idag så var det ju toppenfredag! Eftersom att höstterminen håller på denna veckan också så hade vi ingen svenska innan jag börjar med engelskan och matten... så jag hade den där vanliga håltimmen mellan barteknik- och dryckerlektionen och engelskan. Och hur kul är det att sen ha matte b kl tjugo över tre till fem över fyra, en FREDAGSEFTERMIDDAG?????!!!!!??? Jag bara undrar. Och hur kul är det att ha matten när den går åt helvete? När jag inte fattar nått? Eller att det inte går? USCH säger jag bara!

För att sen släppa allt det dåliga med matten och projektet så slängde jag  ner mig i soffan och kollade på Blood Diamond. Efter det käkade jag och sen körde Pär,  och målet var Ica Ekängen, GODIS, jag köpte en chokladkaka, och kollade sen på Crocodile Dundee. Och nu sitter jag vid köksbordet med min dator. Lyssnar på Britney Spears på Youtube. Jag skulle vilja ha en skiva med alla Backstreet boys hits, som jag gillar, alla Britney Spears hits som jag gillar, alla Christina Aguileras hits, som jag gillar och kanske några N Sync och Westlife låtar, det skulle ju vara den ultimata 90-talshitsskivan!!!! Tokbra, måste bara komma på ett sätt att få alla dom låtarna. Finns det ingenstans man kan fixa egna skivor med egna låtar? Det vore ju kalas i så fall. Jo jag vet ju ett sätt, men det är ju inte helt lagligt. HAHA!

Nu ska jag käka en apelsin, MUMS, hoppas att dom är goda fortfarande.
Vi hörs sen!
Sovgott
KRAM

Skolaskolaskolaskola

Imorn börjas det igen. Samtidigt som det ska bli skönt att få ordning på dagarna, veta vad man ska göra, så är det sååå himmla jobbigt att börja igen. Jag är såå trött på att gå i skolan... jag orkar inte mer... dessutom så har ja gju denna förbannade ångest över matten och projektarbetet. Det är dessa två ämnen som gör mig så nervös och stressad och orolig. Det är såå jobbigt. USCH!!! Projektet ska genomföras nästa fredag... sen v 10 är det sista lektionen med den... tror jag. Sen är det ämnet borta! Längtar dit! Men det är ju en del som ska göras! Jag måste gå förbi dagiset också. Jag får göra det i början på nästa vecka... Jag kommer ha så svårt att sova fram tills nästa vecka. Nej usch, jag måste försöka släppa det så jag kan sova i alla fall. Och denna matte. Jag har lite svårt med det just nu. Orkar inte. Jag ligger ett kapitel efter. Och jag som skulle jobba på lovet... FAN ta mig alltså! Jag får ju skylla mig själv!

Äsch, jag måste sluta detta jobbiga inlägg med att tala om att jag ska kolla på Drömkåken, en svenskfilm med Björn Skifs och Susanne Reuter. TOKROLIG och BRA film! HIhiih! ÄLSKAR DEN! =)

SOVGOTT
KRAM

Målamålamåla

Nu har jag målat lite, ska iväg och måla strax igen, måste bara avsluta mitt korta fina inlägg. Det är riktigt kul att måla. Hihi! Sen ska jag fixa mat, kyckling och currysås.

Just det, filmen New Moon, den verkar ju inte ha premiär än på ett tag, kanske nästa år... hur ska jag orka med väntan?! Hur ska jag orka med väntan tills Twilight kommer ut på DVD?! HAHA! Shit, jag kan vara såååå NÖRDIG ibland... eller för det mesta!!! Hihi =)

Nu ska jag måla.
KRAM

Målar målar hela dagen lång

Eller kanske inte jag, men mamma, pappa och Linda lär väl måla hela dagen. Vardagsrummet är tömt på grejer, taket är målat och nu håller Linda och mamma och målar väggarna. Det kommer nog att bli jättefint. Jag kanske också målar lite sen. Får se om jag får och om jag vill. Jag fick ju måla lite i taket igår.

Inatt släckte jag lampan kl 2.06. Jag läste ut den jävla boken, Låt Den Rätte Komma In. En vampyrbok, jag har inte läst Twilightserien, men jag gillade filmen jättemycket och jag tror att dom böckerna kommar vara snäppet bättre än Låt den rätte komma in. Men denna bok var spännande, lite äcklig, obehaglig och bra. Liten text var det så ibland blev det lite jobbigt, men jag tog mig genom den på drygt 3 dagar. 415 sidor. Nu kan jag fortsätta på min läslista. Jag tror jag bärjar med att läsa klart Stieg Larsson serien. Jag har ju börjat med Män som hatar kvinnor, nu har jag två kvar.  Sen tar jag Sjöjungfrun, om den finns på pocket. Annars tar jag nog Stephanie Meyers böcker, om dom finns i pocket förstås. Men den första tror jag gör det. Men det får vi se. Jag gillar att läsa pocketböcker, dom är lättare att ha med sig.

Jag bara måste lägga till en film på min SE-lista: New Moon. Twilights uppföljare.

Vi hörs!
KRAM

Att läsa och se år 2009

Detta året har jag en lista med böcker och filmer som jag SKA läsa och se.

Läsa
* Steig Larssons Flickan som lekte med elden
* Steig Larssons Luftslottet som sprängdes
* Stephanie Meyers Om jag kunde drömma
* Stephanie Meyers När jag hör din röst
* Stephanie Meyers Ljudet av dit hjärta
* Camilla Läckbergs Sjöjungfrun
(* Stephanie Meyers Breaking Dawn, Så länge vi båda andas)

Se
* I Taket Lyser Stjärnorna
* Män som hatar kvinnor
* Kenny Starfighter - Kenny Begins
* Harry Potter och Halvblodsprinsen

Så, nu vet ni! hihi! Detta är en liten lista till mig själv. Nu när jag har skrivit ner den så kanske jag kommer ihåg det lite bättre, men egentligen... hur svårt är det att komma ihåg sådant som man verkligen vill?! Precis, inte så svårt!

Sovgott!
KRAM

Söndag

Jag trodde det var måndag idag, tur att rubriken blev rätt. Jag trodde det var måndag för att jag sa att jag sa tidigare idag att jag hade två dagar på mig att läsa ut boken jag lånade på skolbiblioteket som ska lämnas tillbaka på onsdag, men det visade sig ju att det bara var söndag idag, alltså hade jag tre dagar på mig att läsa ut den. Jag hade precis börjat på den när jag kom på att jag var tvungen att läsa ut den. Boken heter Låt den rätte komma in, skriven av John Ajvide Lindqvist. Den började segt, men jag kände att jag kunde inte sluta läsa, jag måste läsa klart den. Jag har typ 300 sidor kvar, och jag har två dagar på mig att läsa klart dom 300 sidorna.

Idag har jag varit ute i typ 10 minuter. Jag högg ved. Det var typ 17 minusgrader då, nu är det bara 15 minus. Men det går ju inte att vara ute när det är så kallt. Det är jättejobbigt, snoret bara fryser i näsan och fingrarna blir som pinnar, och man tappar känseln. Jobbigt! Jag gillar inte vintern. Det är bara finnt att titta på snön i solljuset. Det är nog bland det vackraste på denna jord, men jag gillar inte kylan. Man måste ju klä på sig så mycket. Men snart är sommaren här igen...

Har ni sett fiilmen Jump in? Det är en superbra film. Eller ja, den är bra. Den handlar om Izzy, som boxas. Men prövar en dag på hopprep, dubbelhopprep. Och han fastnar, men han dras mella boxningen, som hans pappa vill att han ska hålla på med och hoppningen, som han själv vill hålla på med. Men den slutar bra för alla. Jag blir så sugen på att själv börja hoppa, men vet inte var det finns sånt, eller om jag bara kan ddra ihop ett gäng som vill hoppa bara. Jag skulle absolut vilja lära mig hoppa dubbelrep Det såg skithäftigt ut i filmen när dom viltade och hoppade och hade kul. Toppen! Det är så det ska vara, KUL!

Vardagsrummet är tömt på det mesta grejer. Vi ska måla om tak och väggar. Hehe, nu har fått med det också.

Detta är väl så min dag har sett ut. Lite seg och lite kul. Hur har eran dag varit?

KRAMS

Bättre sent en aldrig

Min dag började lite dåligt, men den slutar bra. Jag har slappnat av lite och det kommer att bli jättegod mat; Rostbiff och potatisgratäng! MUMS!!!!! Sen så tänkte jag passa på att skriva upp mina höjdpunkter från 2008, (alla andra har ju typ gjort det, så varför inte jag också, hihi).

Höjdpunkter 2008
* Fick åka till England på praktik, det bästa som hänt mig någonsin. Jag har vuxit i mig själv.

* Engelsmännen kom hit, jag hade två av dom bästa boendes hos mig! Chaz och Adam. Två helt olika killar, men härliga, på sina sätt.

* Jag fyllde 18 år, inte så speciellt, men ändå 18 år! Nu fattas bara körkortet, men det fixar jag nu i vår istället, hoppas jag...

* Sommarlov och en vecka i Falkenberg. Underbar stad!

* Sista året på i skolan börjar, nedräkningen har börjat...

* Praktik på Statt, vilket slutar med att jag blir extra anställd! Underbart.

* Fick en körlektion i julklapp. Nu kan man kan komma igång... i och för sig så måste jag ju gå och boka in en tid också... Jag måste få arslet ur vagnen!

* Hade en underbar nyårsafton!

Det var väl det jag kunde komma på nu. Det är det som sitter kvar.


KRAM

Goddag Goddag

en riktigt skitdag har det varit idag. Allt har gått åt helvete känns det som. Jag är tjurig på allt och alla. Jag skulle ha gått ut i snön, men hade egentligen ingen lust, men sen fanns det ju inga byxor till mig. Då blev det ju ännu mer omotiverat. Nu ser det ju faktiskt riktigt mysigt ut att gå ut. Men nej, jag vill inte. Jag får väl ta en snabb utgång och fota lite i solljuset, som är helt rött. Men jag har ju ingen bra kamera till det så... det får väl bli mobilen. Och kanske min kamera också. Usch vad jag gnäller, kul blogginlägg det blev idag... NOT! Men alla har vi väl sådana dagar!

Vi hörs!
KRAM

England

Gud vad jag saknar Chesterfield. Jag hoppas på att jag kan åka dit i höst. Saknar människorna där! Adam, Richard, Dave, Janet and Pete. Och så saknar jag staden. Underbar stad. Lagom stor. Och så är det inte sååå långt till det stora köpcentret i Sheffield, Meadowhall. SAKNAR SAKNAR!!!! Vill åka tillbaka! Vet inte hur jag ska ha råd... eftersom att det är bal och student. Så det gäller att spara. Och jobba. Spara och jobba. Och det ser jag fram emot. Det är en härlig känsla när jag kan göra något för pengar som jag har tjänat ihop helt själv! De tär en underbar känsla! Som med min dator till exempel. Den köpte jag för mina pengar. Toppenkänsla!

Vi hörs!
KRAM

Kenny Starfighter

Jag toklängtar tills den har premiär! En masssa kända skådespelare! Och Hela Kenny Starfighter är ju helt klockren! Jag älskar honom! Han är ju såå härlig! Heheh! TOKLÄNGTAR är ordet!

KRAM

Fredag

Det känns inte som att det är fredag idag, det har lixom varit helg ända sedan julafton. Men men, så kan det vara. Idag har jag kommit ut lite i alla fall, i och för sig så har ju inte hla dagen gått än, men Angelica fick med mig ner på stan en sanbbis. Men jag tog bussen dit, lat som jag är, men vadå?! Det är ju KALLLLLLT! Usch. Jag är nog mer en sommarmänniska. Visst, det är mysigt med vintern. Men jag gillar inte kylan. Jag vill lixom gå i bikini och flipfliop, helst barfota. Då trivs jag.

Idag skulle jag ju gått upp kl 9 också, men det sket sig. Jag var jävla trött från igår. Så jag sov till kl 10. Men nu, dom sista dagarna innan skolan börjar igen så är det andra bullar som gäller! Inte gå och lägga mig sent och sen gå upp kl 9, SENAST! Jag måste vända tillbaka dygnt! Inte för att jag har gått och lagt mig super sent, jag känne rju folk som har gått och lagt sig betydligt senare än jag, men för mig är det sent. Jag måste ju orka med den sista terminen nu. Matte B... det är det som jag är mest orolig över. Och jag som skulle räkna matte nu på lovet... jag har inte ens öppnat matteboken. Skäms på mig! Och så det dära projektet... de kommer gå åt helvete om jag inte jobbar något med det. Jag har alltså två ångestämnen i skolan, Matten och Projektarbetet. 
 
Pär är kul, det sa han att jag skulle skriva! Så nu har jag skrivit det. Hehe! :)

Ha en bra dag!
KRAM

05.16 - 06.50

Mellan dom två klockslagen sov jag. Det är cirka en och en halv timme. Sen var det dax för mig att gå upp. Men det höll på att gå åt helvete.  Jag mådde piss, jag var så jävla trött. Det var skitjobbigt, jag trodde jag skulle kräkas. Men när jag varit upp ett tag så gick det bättre. Men min frukost var drygt 4 tuggor på en macka, en gurkskiva och en drömkaka, ett glas mjölk och typ tre glas vatten. Så jag var ju duktigt hungrig när jag kom hem. Två mackor och en kopp varm choklad. Mums! Kollade samtidgt på Dr. Dolittle 2, men jag missade slutet, jag somnade som en stock. Efter Dr. Dolittle så var det Ivanhoe, en film som går varje år, men som man MÅSTE titta på, i alla fall har vi gjort det i min familj varje år. Men den missade jag början på. För att åter berätta om min morgon så vill jag bara säga att det gick bra. Jag har också fått "fasta" tider att jobba, varannan helg, ojämna veckor. Vet inte hur många veckor, men ett antal hoppas jag. Och då börjar jag vid halv 7 istället för kl 8. Så att jag lär mig öppna så att jag kanske kan göra det själv sen, och så kanske jag kommer in bra och dom gillar det jag gör så att jag kanske får sommarjobb och sen kanske mer fast. Det är ju sånt man hoppas, men först kanske man får hoppas på sommarjobb. Jag tycker det är kul! :)

Nu sitter jag i soffan hemma och halvkollar på James Bond med rätt att döda. Snacka om gammal film. Lite jobbig att titta på, så jag sitter vid min dator istället, mycket roligare. Hehee! 

Ha en fortsatt trevlig kväll!
KRAM 

DoktorDeo

Give me a smile

RSS 2.0