Söndag

Imorn kan man nog säga att pluggandet drar igång på riktig då Language in Context drar igång på allvar och på tisdag är det Linguistics som drar igång. Litteraturen satte i gång i onsdags och boken som ska vara utläst till på onsdag är snart utläst. Jag har spenderat några timmar med boken The English Patient, så den är snart klar. Duktig jag är!

Jag är livrädd för dessa två andra kurser, ligusitics and Language in context. Får se vad som händer nu på dom första seminarierna och så måste jag ta tag i det där med pluggandet. Jag får ta och hitta någon annanstans än hemma att plugga på.

Och så måste jag nog komma igång med någon form av träning för jag kan ju inte bara bädda ner mig i böckerna, jag måste nog tänka på lite annat ibland.

Nått eller några kapitel till i boken innan jag går och lägger mig!

SOVGOTT
PUSS

Herr Gunnar Papphammar

Nu skulle ju jag lägga upp två stycken videos här... Men jag är visst helt värdelös på att fatta hur man gör så det blir bara två länkar...

http://www.youtube.com/watch?v=Uc6LTcaHSoo

http://www.youtube.com/watch?v=UKwF_-5sDEg&feature=related

Riktigt roligt!
HUMOR!

Plugga?

Jag måste lära om helt. Jag som aldrig har pluggat något i hela mitt liv, jo okej, lågstadiet var väl den tid då jag la ner lite tid på pluggandet, kanske, minns inte så noga för jag var ju inte så gammal. Annars har jag alltid suttit dagen innnan prov och inlämningar och kämpat med att bli klar med det. Det har funkat bra, det gav mig bra resultat på proven och bra betyg men skulle någon fråga mig något nu så kan jag det inte. Får jag ledtrådar så kanske jag kommer på det. Annars kan jag nog inte säga på rak arm.

Nu när jag börjat högskolan så måste jag plugga dom där 8 timmar om dagen för att fixa detta, i alla fall engelskan. Vi har kanske bara en lektion i veckan i dom olika kurserna så det gäller att plugga massor hemma. Vilket är lite svårt med facebook så nära... ;)

Jag håller på att lära mig detta och det är inte det lättaste. Jag hittar hela tiden annat som är roligare: nått kul TVprogram, facebook, andra internetsidor, busa med katten... listan kan göras rätt lång. Jag måste skärpa mig! Som nu till exempel ska jag egentligen läsa The English Patient, den ska vara utläst till på onsdag. Bäst att sätta fart då kanske.

Over and out
PUSS

Onsdag

Jag överlevde första veckan på högskolan! Egentligen så var det inte mycket med sjålva kurserna då utan det var med allt annat, hur skolan ser ut, var lokalerna ligger, vilka böcker som behövs, vad vfu är och allt annat.

Idag var det första seminariet, i littertur. Underbar lärare! Han verkar vara lite virrig, men när han pratar så vet han precis vad han pratar om. Underbart. Det verkar ju så jäkla lätt att prata engelska, men när jag själv ska prata så låter det bara skit. Stammar och kommer inte på orden. Mycket jobbigt, men det är väl sånt som borde släppa när jag blir mer trygg i mig själv och när den mesta nervositeten släpper ordentligt.

Jag tycker jag är rätt bra på att lyssna på förstå engelskan, det är pratbiten som jag alltid har haft problem med. Men även jag kommer nog växa upp och växa i mig själv. Jag kan ju inte allting, jag går ju där för att lära mig.

Dödsstraffet är avskaffat! Så ingen kommer att komma efter mig med yxan om jag inte klarar något.

Imorn är det course introduction: linguistics. Den tredje kursen som ingår i engelska 1. Spännnade!

Jag har nästan alla böcker nu också så jag är faktiskt rätt lugn. Jag kan inte allt.

Nu ska jag ta och börja läsa första boken i litteraturen, The English Patient, som ska vara utläst till på Onsdag. fastnar jag i den så kan den vara utläst till helgens slut ;)

SOVGOTT
PUSS

DoktorDeo

Give me a smile

RSS 2.0