True Blood

Jag är helt fast i serien... Jag förstår inte hur jag kunde missat den och sen bara fortsatt att dissa den. Jag är snart klar med säsong 3 och jag är helt kär i Sookie och Bill. Jag kommer alltid, ALLTID rösta för de två, hur serien än slutar så kommer det alltid vara de två i mina ögon.

Hela historien är ju skön också. Ibland känner jag att det blir liiiiite för övernaturligt, men what the hell, I don't care - ÄLSKART! Jag själv skulle vilja ha en Bill i mitt liv, men han dyker ju inte bara upp sådär hokuspokus, jag måste ju kämpa lite själv.

Nu var det inte mig själv jag skulle skriva om, utan jag vill bara dela med mig till alla som troligvis redan vet att True Blood är en jääävligt bra serie!Nu ska jag ta och bädda ner mig!
SOVGOTT
PUSS

Vad blir det för mat

Matprogrammet Vad Blir Det För Mat har väl ingen missat? Mitt absoluta favoritprogram och Per Morberg är min husgud, min köksgud, min favorit. Nu känner ju jag inte den riktigta Per Morberg, utan det är tvkocken och matper jag älskar. Han lyser upp min dag och jag blir alltid glad när jag ser honom. För att inte tala om maten han lagar... herregud vad hungrig jag blir, och så blir jag sugen på att laga mat själv. Jo, jag borde laga mat oftare.
Jag lovar, ni kommer hitta honom i mitt kök sen (bilder naturligtvis) när jag blir vuxen och kommer hemifrån! ;)
Can't wait!Behöver jag säga att jag har hans tre böcker?! ;)

PUSS

Oktober

Hösten är på ingång. Ordentligt. Träden brinner och löven faller av. Det bästa med hösten är ju såklart svampen. Det vackraste med hösten är lönnarna som blir röda, gula och oranga, ännu vackrare är dom i solskenet.Mumma, svampmackor, svampsås, svampstuvning, bara stekta, svampsoppa... mmmm

Månadens utmaning, rättelse.

Godmorgon!
Här är jag med och tävlar och så glömmer jag skriva hur många personer soppan är för... Så jag rättar mig själv och säger att soppan är för 4 personer. Smaklig måltid!

Månadens utmaning
Lyxig fisksoppa
4 personer

0,5 g saffran
1 dl vitt vin
5 dl grädde
1½ dl räkfond (egengjord)
3½ dl fiskfond (egengjord)
250 g lax
250 g gös
500 g oskalade räkor


Skala räkorna och skär fisken i kuber, så stora som du själv vill ha dem, och lägg det sen åt sidan.
Fräs saffranet snabbt i smör och tillsätt vinet, grädden och de bägge fonderna, salta och peppra. Släng ner fisken i soppan och sjud dem klara, tar ungefär 10-12 minuter och strax innan servering slänger du i räkorna.


Den egengjorda fiskfonden gjorde jag på fiskrens av gös och vatten. Jag slängde i, vitt vin, lite morötter, en palsternacka, lite purjolök och en vanlig gul lök tillsammans med några lagerblad och några vitpepparkorn. Jag kokade fonden med benen i ungefär 10 minuter och silade sedan bort dem och kokade ner fonden till ungefär 1/3.

 

Den egengjorda räkfonden gjorde jag på räkskalen, vatten, vitt vin, vitpepparkorn och några persiljekvistar. Jag kokade också denna fond med skalen i cirka 10 minuter och silade sedan bort dem och kokade ner den till ungefär 1/3.


 

Till soppan serverade jag, samma vita vin som finns i soppan (Two Oceans) och egengjorda grissini med vitlök och persilja. Man kan också servera med vitlöksbröd, eller vad man nu känner för såklart.

DoktorDeo

Give me a smile

RSS 2.0