Akupunktur/koppning

Igår var jag på min första akupunktur- och koppningbehandling. Avslappning. Tre nålar i örat, en nål på varsin sida av knät och 6 koppar på övre delen av ryggen.
 
Blev lite snurrigt i huvudet i början med allt blod som rörde runt och nervositeten, men efter en stund släppt det och jag somnade nästan. Om inte kroppen var helt avslappnad så var den ändå bra mycket mer avslappnad än vanligt. Jag var  helt slö resten av dagen igår så nog gjorde det nytta. Behöver gå fler gånger.
 
Har dessutom riktigt snygga sugmärken på ryggen efter kopparna. Tur det regnar idag så jag vill använda tjocktröja! Hihi!
 
Ha en bra dag!

PT

Igår var jag och en kompis i Linköping och Campushallen. PT-klassen hade praktik, deras lärara lurade in mig kan man säga. Hon var runt på en lunch en gång när jag var i skolan och spred att de behövde folk. Klart man ställer upp. Aldrig varit hos en PT förut. Fick med mig kompisen!
 
Då lurar hon med mig på en lite utmaning. 1000 squats och 60 minuter plankan på 15 dagar. Självklart  sa jag. Och självklart fixade jag det! Plankan var mitt helvete, men jag fixade den! Körde en tvåminutare på finaldagen. I did it!
 
Fantastisk PT! Mikael. Tack. Jag var på bra humör hela dagen igår, och det har stannat idag. Hoppas det sitter i imorn också. Han var positiv, motiverade, motiverande, inspirerad och inspirerande och glad. Peppande. Kunnig. Det kändes som om  han aldrig hade gjort annat. Kändes inte som en elev. Fick bra, roliga och lekfulla övningar att göra. Som ett litet komlement till gymmet som kan bli lite stelt och tråkigt.
 
Skulle lätt gå till dig igen! Tack!
 
Riktigt rolig eftermiddag. Lärorik. Nyttig.

Plugg

Ja det går väl sådär med pluggandet. Jag vet verkligen inte hur man gör. Andra saker distraherar och det går bara dåligt. Hur kan det gå dåligt när jag själv har valt detta och tycker det är sjukt spännande och intressant? Märkligt.
 
Praktik idag. Det går bra tror jag. Inget självförtroende för att göra några tester än, men det kommer. Noll trygghet i fästen och ursprung. Noll självförtroende i funktioner. Kommer väl det också. Plugga och praktisera. "Övning ger färdighet" som jag brukar säga. Ska bara tro på det själv.
 
Nu tror jag i alla fall mina två små miniuppgifter är klara. Eller jag bestämmer att de är klara. Den ena kan jag kanske putsa lite på, men skiter i det nu. Behöver plugga inför prov och såklart funktioner, fästen och ursprung. Muskelkort behöver fixas!
 
You can do it!

Kinesisk friskvård

På dagens schema var det entrepenörskap på förmiddagen. Nyttigt. Jag som inte fattar ett skit av ekonomi, bokföring och företag.
 
På eftermiddagen hade vi Kinesisk Friskvård. Intressant. Kanske lite flumigt vissa av grejerna, jag har inte bestämt mig riktigt än. Mycket var riktigt spännande och intressant tänk. Hur allt hänger ihop. Ja jo, kanske ska läsa på lite mer om detta. Mycket grejer lät lite vettiga och man undrar varför det tänket inte finns här.  
 
I alla fall så hade läraren, Paul, med sig sina koppar. Han jobbar med akupunktur och koppning bland annat. Så vi fick prova koppning ett par minuter. Skön, men lite skum känsla. Mest skönt tror jag. Men nu sitter det ett stort fint blåmärksliknande cirkel på ryggen. Men det är det lätt värt. Funderar på att kanske gå på en riktigt behandling någon gång. Prova på akupunktur också.
 
Lagom flumigt inlägg idag. En bra dag. Fick köra en kor sekvens Tai Chi också. Paul är ledare i Tai Chi och "riktiga" kampsporter. Lååååångsamt ska det gå. Kanske ska ge det en chans också?!
 
2013 - året då allt händer?
 
Yin&Yang!
 
Puss o Kram!

Omgång 5

Vecka fem i Linköping denna helg och fram till onsdag. Friskvård,, idrottsmedicin, entrepenörskap, ergonomi, kinesisk friskvård och lite mer friskvård och stavgång står på veckans schema. Idrottsmedicin igår med Lennart, fantastik lärare! Jag hade kunnat sitta hela helgen och bara lyssna och studera honom! Skön att lyssna på, han är otroligt kunnig, tycker det är roligt, visar med hela kroppen och bra på att berätta. Tur veckan avslutas med en heldag med honom!
 
Idag hade vi friskvård med inrikting på stress med Johan. Fantastiskt rolig han också. Skön att lyssna på, skojar, kunnig... förmiddagen gick för fort kan jag ju säga.
Vi jobbade också lite mer ergonomi idag med Ellinor. Liten tant med krut i. Rolig, kunnig och hurtig. Skön dag!
 
Älskar detta! Känns som att jag valt rätt, det är sjukt spännande och intressant och roligt. Hemmaplugget är ju en annan historia, men veckorna vi är i skolan kan vara bland de bästa veckorna i mitt liv. Otroligt kul. Lärarna är så kunnig, tycker det är roligt och såklart har ju vi som går där valt detta av en anledning - att vi vill! Vi vill lära oss, ingen annan har sagt åt oss att gå dit.
 
Försöka plugga lite eller se ett avsnitt Game of Thrones?
Game of Thrones!
 
Sovgott
Puss o Kram!

DoktorDeo

Give me a smile

RSS 2.0