Onsdag

Dag tre på högskolan avklarad. Eller egentligen dag 2 då första lektionen började igår. Denna termin är det engelska, English 1, som står på schemat. Den består av tre kurser, Literature, Language in Context and Linguistics.

Det är fruktansvärt otroligt mycket som ska smältas in i hjärnan just nu. Var alla salar ligger, hur lektionerna fungerar, vad man ska läsa, vilka böcker man behöver, blackboard och hur högskolan fungerar, bland annat. Det är så sjukt mycket information så lite förvirrat är det. Men det mesta ska väl vara lite klart om en vecka eller två, kanske tre.
Idag fick jag äntligen ordning på studentmailen och böcker är beställda, nu är det bara blackboarden som ska börja fungera ordentligt så jag kan logga in som mig själv, det är inte kul att vara gäst hela tiden!

Denna vecka är ju en ROOKIEVECKA, jag har faktiskt slarvat lite med det, och inte varit med på så mycket, typ ingenting utom förfesten i måndags. Imorn ska jag på Tacobowlingen i alla fall, så jag har gjort något i alla fall.

Jag slängdes rakt in i pluggandet då ALLT är på engelska! Läraren drog igång direkt på engelska så det var bara att ställa om språket i hjärnan, men det kommer ta en stund. But, I CAN DO THIS!

Godnight everyone!
KRAM

Söndag

Efter en vecka med långa sovmornar och sena kvällar, med en paus igår då jag började jobba vid kl 7, så är det nu dax för mig att börja gå upp tidigt igen, för imorgon börjar jag på högskolan, lärarprogrammet med inriktning engelska. HJÄLP! Nä, inte så Erica, detta fixar du.

Men nu börjar jag bli liiite nervös!

KRAM

London

Drog i torsdags tillsammans med mamma iväg mot arlanda vid kl 03 och sen gick planet vid 7. Vi lämnade snön, isen och kylan bakom oss för att landa i ett varmare land. Runt 10-12 grader och så var det barmark, det bästa utav allt. Ingen snö så långt ögat kunde nå. Hur underbart som helst att bara slippa den.

Vi hade ett par timmar att göra till vi kunde checka in så vi var inne på Sealife Aquarium, där vi såg hajar och sköldpaddor, fiskar och sjöstjärnor och andra djur som finns i havet. Vi klappade en stjöstjärna och blev putsade på händerna av putskräftor.


Vi var vid Big Ben, St Paul's cathedral och vid millenium bridge innan vi åkte ut till Ilford där vi bodde.

Läggdags blev det vid kl 8 den kvällen, det var skönt att sova efter en lång dag med mycket promenerande. 

I fredags gick vi till Madame Tassaud och hängde med kändisarna.

Efter det åkte vi till Oxford Street för lite shopping, vi hamnade på primark där jag hittade en del snygga grejer som jag köpte, utan att ha provat för att provrumskön bara växte och växte... Jag får panik när det är så mycket folk på samma ställe, så det blev lite jobbigt, men jag är nöjd med köpen, kläderna satt väldigt bra.

I lördags åkte vi till Covent Garden och gick genom där och så åkte vi och kollade på Tower Bridge. Sen åkte vi hem till Ilford och gjorde oss klara för att åka in till Her Majesty's Theatre, Piccadilly Circus, London för att se Fantomen på Operna, den största anledningen till att jag åkte till London. Och jag säger då det, UNDERBART! Jag fick rysningar och tårarna var väldigt nära ibland. Musiken är underbar, skådespelarna är bra, Fantomen spelades väldigt bra, man ser att han är galen och ensam, ledsen. Scenen var otroligt snygg och alla lösningar dom har på allt... Jag säger bara, Åh vad jag är lycklig! <3

Och så var det söndag och vi åkte hem. Vi packade ihop det sista och sen drog vi in till London där vi var förbi Buckingham Palace, ingen prins så långt ögat kunde nå. Sen åkte vi till Oxford Street och gick och kikade lite och sen åkte vi till Heatrow för hemfärd.

Hemma i äckliga (snöiga, isiga, kalla) Sverige vid kl halv 11 på kvällen. Höjdpunkten var när mamma halkade och landade i vattnet. Rätt fint avslut ändå på denna resa.

Jag MÅSTE åka tillbaka!

Söndag

Jag kom inte i säng fören strax efter halv 4 i natt. Jag drog ut och körde bil vid klockan 1 i tron att mamma och pappa skulle ringa strax efter, men klockan blev halv 2 och hon blev 2, strax efter 2 ringde dom. Då körde jag lite taxiverksamhem och körde hem det tredje paret som var med på samma festlighet som mamma och pappa.
Jag somnade väldigt gott och vaknade vid kl 11 i förmiddags, men jag låg kvar i sängen till kvart över 12. Riktigt skönt!

Men så har dagen gått rätt fort med, eller det känns så i alla fall, det känns som att klockan är mer än vad hon är. Det är en lite jobbig känsla. Menmen.

Tänkte bädda ner mig i soffan och se Titanic och sen Morden i Midsomer, vilket betyder att jag får se klart filmen senare eller imorn.

Hej so long!
PUSS

Chaufför i natten

Väntar på att mor och far ska ringa för hemfärd. Dom borde höra av sig snart men det vet jag ju inte. Jag funderar i vilket fall på att dra ut och köra en runda medan jag väntar på att dom ska ringa. Fast vägarna här är ju ett helvete! Oplogade, guppiga, gropiga och jävliga, bilstackaren skakar ju sönder, så jag får hålla mig på dom lite större vägarna tror jag. Behöver komma ut och rensa hjärnan lite, och sjunga högt tillsammans med Josh Groban. 

Sovgott!
PUSS

It is but a shadow and a thought that you love

Jag måste inse det...

I've got to break free!

God morgon

Blev väckt av radion vid kl 9 men jag låg och snoozade till typ kvart i 10, så jäkla skönt. Vid kl 10 var det dax för melodikrysset och det känns skönt att jag får sitta med och lyssna för det blev inte många kryss gjorda förra året då jag jobbade en hel drös med lördagar. Troligtvis så får jag jobba en del lördagar i år med men det vet jag ju inte förens efteråt.

Igår var jag hemma hos min älskling Karin. Vi spelade mariokart och snackade en jävla massa skit och sen var det Let's Dance på tv. Säger bara Alexander Rybak. Sötare får man leta efter. När han ler så glimmar det i ögonen på honom och jag kan inte låta bli att le. Hur nördig är inte jag egentligen. HAHAHA!

Idag blir det nog inte många knop gjorda. Jag är troligtvis chaufför ikväll till päronen men det gör inget, för då får jag ju ut och köra bil. För idag firar jag 1 år med körkortet! Så jag kör nog några extra varv ikväll!

Sitter just nu och lyssnar på Jay Smiths album och jag funderar starkt på att faktiskt köpa det. Hans version av Like a Prayer är UNDERBAR! Sen har han gjort fler bra låtar, Against the odds, Bad romance, I want it that way, Here without you, Wherever you will go och så sin egna låt Dreaming people. Jag får se hur jag gör, det är mycket jag vill ha nu...

Ha en bra dag!
PUSS

Bilfärd i natten

Körde med pappa så han kunde hämta hem sin bil och jag säger bara det, herregud vad underbart att köra bil på kvällen. På kvällen är det inte mycket bilar ute och det känns som att det bara är jag och bilen. Att ta körkort är det bästa jag någonsin har gjort!

Klockan är nu, typ, 23.50 och jag funderar starkt på att ta bilen och dra en tur genom stan. Nu blir det såklart inte så just för att klockan är så mycket. Men oj vad skönt det hade varit. Det skulle bara var jag, bilen och radion. Såklart skulle jag ha koll på mina medtrafikanter och promenerande/cyklande. Frihet! En stund för mig själv och mina tankar. Jag får nog lägga mig i sängen och tänka mig bilfärden, men det skulle förstås inte vara samma sak.

Kör försiktigt!
SOVGOTT
PUSS

Torsdag

Ännu mer snö föll idag. Är det inte slut snart? Visst, vintern är väldigt vacker att titta på i solsken, men sen när skiten ska bort, då blir det ju slaskigt och blött och jävligt, längtar inte till den dagen.

Jag vill ha sommar, sol och 25 grader varmt! SNABBA PÅ LITE!

PUSS

Onsdag

Godkväll alla glada!

Började dagen med att ligga i sängen halva förmiddagen, med en frukostpaus of course. Efter det har inte mycket blivit gjort. Gick en sväng runt Vilsta med schwester och sen bäddade jag ner mig i soffan fram till kl 6 då jag drog iväg på lite festligheter, Invigningsfest för BMC Matservice, företaget har fått en ny ägare och det ska firas. Trevligt sällskap, trevligt kväll och mycket mycket god mat! Märker ni hur jag försöker göra lite reklam här nu ;)
Smörgåstårtorna, säger jag bara är underbart goda! Try it!

Har nu parkerat mig i soffan och slökollar på Snuten i Hollywood, fast jag lyssnar mer på musik och glor in i datorn än ser på filmen.

SOVGOTT
PUSS

Gott Nytt År!

Jag hade mysig kväll igår och maten blev underbart jättegod!

Toast Skagen till förrätt, är det något jag kan så är det att göra Skagenröra.


Ciderkyckling i lergryta till varmrätt



Till efterrätt gjorde pappa jordgubbsglass, VÄLDIGTVÄLDIGT gott!


Efter  maten gick vi ner till stan i snövädret och såg på fyrverkerier, som smällde överallt. Jag älskar fyrverkerier!


Ser fram emot ett nytt år med nya möjligheter!
GOTT NYTT ÅR!

DoktorDeo

Give me a smile

RSS 2.0