Sol/regn

Idag har vi haft växlande regnighet, med inslag av sol. I alla fall hade vi det på förmiddagen och tidigt eftermiddag. Men nu framåt kvällen, sen eftermiddag, så slog solen undan regnmolnen och det blev varmt och skönt. Sara ringde och frågade om jag ville vara med henne och Jocke och spela frisbeegolf, och det ville jag ju. RIktigt kul var det! Snart kan vi hela nya banan. Och såklart vann jag. HIhi! I och för sig så har jag ju spelat fler gånger, men ändå, jag vann. Varm och svettig blev jag också, kan den riktiga sommaren vara på väg nu?

Ikväll kommer syskonen hem också. Och jag vill nog inte veta hur bruna dom är, men jag kommer ju inte missa det direkt. Usch vad jag är avundsjuk på dom! Inte på bussresan i och för sig, för jag hade hellre flugit än åka i två dygn med buss, trångt och jävligt. Men resan till solen och värmen! Jag får väl ta och åka iväg själv till hösten, när jag har jobbat ihop lite mer pengar.

Men ha nu en trevlig söndagkväll!
Sovgott!
KRAM

Regn och lager 157

Imorse sken solen och vi var påväg till Lager 157. Där hittade jag ingenting... på den ena avdelningen var det som att åka tillbaka i tiden... stora kläder i fula färger, gult, oragnde, brunt... blandat. Fultfultfult. Så det är bara att leta vidare efter en bröllpsklänning... Jag får ha på mig vad jag vill, men jag vill ju vara lite uppklädd på Alex stora Dag!

Medan vi går där inne så börjar det regna... jag blev inte förvånad. Just nu är jag inne i en period där jag inte ser det fina vädret... det ska bli fint nästa vecka men till helgen skulle det bli regn igen och jag såg bara regnet framför mig.... jag såg inte solen och värmen. Snacka om att vara deppad av regnet och syskonens resa. Jag ska försöka glömma regnet och tänka på solen!

Men nu är det dax att sova!
SOVGOTT
KRAM

En dag ute bland buskarna

Halva eftermiddagen spenderade jag med Sara på frisbeegolfbanan. Riktigt roligt är det att spela. Det är lite svårt att spela med frisbees som man använder på stranden. Dom flyger inte lika långt som "riktiga" frisbees. Men vi hade roligt och detta ska göras om! Det var jämnt, men jag vann med 102 kast mot Saras 110 på 12 hål. 

Sen gick jag hem och klippte gräset. Nä, pappa gjorde det men jag krattade upp det. Jag skulle klippa först men jag visste inte riktigt hur jag skulle göra så han fick göra det, men nästa gång fixar jag det.

Solen har varit framma två dagar i rad nu, dock har det varit väldigt molnigt idag och så ska det tydligen bli regn imorn och frammåt. Känns väl sådär... men imorn ska jag och mamma till Lager 157 så det gör inget att det regnar.

Vad ska ni göra på midsommar?

Ha en bra kväll!
KRAM

Måndag

Om det skulle regna idag så skulle jag dra in TVn till mitt rum och ligga kvar i sängen. I förmiddags, vid kl 9 regnade det INTE, så jag hade ingen ursäkt att ligga kvar. Men nu, när jag stod och diskade och plockade undan så började det regna. Jag funderar starkt på att bädda ner mig i soffan och glo på film, vilkat jag ska göra också, men jag lovade att jag skulle baka bröd. Så jag får göra det först...
Jag vet bara inte riktigt hur man gör. Jag har gått hotell- och restaurang, men jag kan inte baka. HAHA. Konstigt. Men jag tror att när vi bakar brukar vi använda ett paket jäst och sen en halvliter vatten. Men jag vet inte riktigt, jag gillar inte att baka. Just för att jag blir så osäker. Jag ska kolla med mamma hur hon brukar göra. Usch vad pinsamt.

Jaja, det är bara att baka på!

Ha en bra dag!
KRAM

Härlig sommar vi har

Hela dagen har det regnat. Precis hela dagen. Det känns sådär. Det hade varit nästan helt ok om det inte hade varit för att jag fick veta att syskonen hade badat i medelhavet. Jag vill bara gråta. Det är kul för dom att dom har fått åka dit. Men det känns så jävla orättvist att dom har fint väder och jag är mitt i regnet. Inte alls roligt!

Gick med mamma och pappa på Vilsta marknad idag, igen. Jag gick i flipflop och jag gick ur den ena floppen två gånger. Jag tyckte det var bättre (och roligare) att gå omkring i dom än i ett par riktiga skor. Jag köpte ett glödbröd, ett samiskt bröd tror jag det är. Riktigt gott måste jag säga! Mumsigt!

Igår läste pappa upp mitt blogginlägg högt, och när jag hörde det lät det rikgit konstigt. Det lät inte som om en 19-åring hade skrivit det. Konstigt det där. För när jag skrev det så lät det riktigt bra, men sen när jag hörde det lät det förjävligt. HAHA! Grejen är kanske att jag ska planera lite bättre hur och vad jag skriver. Äsch, jag vet inte. jag skriver som jag gör.

Nu är det dax för sängen. Är det regn imorn så funderar jag på att ligga kvar i sängen hela dagen. I ren protest mot vädergudarna. Är det där dom vill ha mig så ska dom få ha mig där!

SOVGOTT
KRAM

Lördag

Idag är det en vecka sen jag tog studenten! HAHA! Vad tiden går fort...

Bakade en sockerkaka till fika. Jag var så himla sugen på att prova min elvisp jag fick i studentpresent. Den funkar alldeles utmärket! Tack för den, det kommer användas! Vet bara inte var jag ska göra av den just nu... eller var jag ska göra av min hushållsassistet och min pasta mangel... dom tar ju lite plats och jag bor ju fortfarande hemma där vi redan har alla dessa saker. Jag får se till att hitta ett jobb så jag kan flytta helt enkelt. Men det är lättare sagt än gjort.

Ikväll till mat blir det grillad lax, med potatismos, citron och en kall dillsås. Mamma och pappa fixar maten idag, jag har ju gjort det i två dagar. I och för sig så gör dom den ju jämt, men i alla fall. HIHI!

Denna dag har varit ganska lång... vilket i och för sig kan bero på att jag har gått upp två gånger. Första gången för att vinka av småbarnen och andra gången gick jag upp för att vara uppe tills jag går och lägger mig. Vilket eventuellt blir ganska tidigt idag, jag vet att det är lördag och lov, men det hjälps inte. Jag måste ju sova så att jag mår bra. Men först ska det ätas middag och sen kollas på film och moffa dillchips! MUMS!

Ha de bra!
KRAM

Nu har dom åkt

Imorse kl 5-20 blev jag väckt och åkte upp till Stålfors där jag vinkade av Linda och Micke. Var hemma igen runt kvart i 7 och bäddade direkt ner mig i sängen igen. Vaknade sen vid kl 9, skulle egentligen gå upp vid halv 9 så att jag skulle hinna med och duscha och så innan jag skulle träffa Sara. Men såklart försov jag mig och fick skjuta på träffen en halvtimme. Vilket inte var några problem.

Vi träffades nere i Vilsta och gick runt där och kikade på marknaden. Hittade ett jättefint fickur. Köpte den inte för att det var en ful bild på en älg på framsidan. Jag blev riktigt besviken. Jag hade velat ha en helt blank. Det var inte kul, jag gillade den verkligen annars.

Efter ett tag kom Anna och gjorde oss sällskap. Trevligttrevligt! Vi gick då ett varv till.

Nu har småbarnen lämnat Sverige också. Usch vad fuskit! Var är solen här hemma då?

Nu ska jag halvsova vidare till Rasmus på Luffen.
KRAM

Skitpissochfan

Vad allt känns skit!!!

Dåligt väder, syskonen ska till solen och värmen, deppad av vädret, ignorerad, feg!

Gnälla hjäler inte jag vet, men det känns skönt att få ut det. Men jag måste ju ta tag i vissa saker. Jag kan inte förvänta mig allt av alla, att jag ska slippa göra allt själv. Jag är ju faktiskt vuxen nu. Eller ja. Myndig, arbetslös och allt det. Ingen kan fia allt åt mig, jag måste ta hand om mig själv och fixa saker själv! Våga och chansa. Det kan ju inte annat än att gå åt helvete. Och gör det det då får jag bara börja om igen.

Men nu ska jag sova. Bättra på humöret lite. Imorn ska jag vinka av syskonen när dom åker vid kl 6 imorn bittit. Sen ska jag kanske sova lite och sen duscha och ta mig ner till Vilsta marknad för att träffa Sara en stund. Sen ska jag med mamma på loppis och öppet hus. Hoppas på upphåll imorn!

Varför igonorera du mig? Varför ser du mig men väder dig om?

SOVGOTT
KRAM

Regnregnregn

Precis som rubriken säger så har det regnat idag... ungefär hela tiden. Riktigt tråkigt. Jag blir sååå deppad av det. Och det blir ju inte mindre deppigt bara för att Linda och Micke ska åka till SOLEN OCH VÄRMEN imorn... till Kroatien, med sin orkester. Jag är riktigt jävla avundsjuk. Nu får jag sitta själv här hemma i regnet och kylan. Kul det känns. NOT!

Eftermiddagen spenderades i stan med familjen. Jag köpte ett par shorts. Riktigt snygga. nu väntar jag bara på solen, HAHAH!

Nu ska jag äta rabarberpaj med vaniljsås.
Ha en trevlig fredagkväll!

KRAM

Egengjord pasta

Yes, idag var det dax att prova mina studentpresenter. Pastamangeln och köttkvarnen. Idag är det torsdag, och i vår familj betyder det spagetti och köttfärssås till middag. Så, därför gjorde jag egen pasta, bara ägg och mjöl, som jag sen manglade till och manglade till strimmlor. Pappa hade köpt et köttbit, som dom i affären använder till köttfärs och så malde jag bara ner den, busenkelt. Och sen var det bara att hacka ner lök, riva morötter, klippa upp tomatbrukarna och krydda och steka köttfärsen och sen koka pastan. Riktigt mumsigt blev det!

Tack för presenterna! Dom är perfekta!!!




MUMS!

KRAM

Tacktack!

Jag vill börja med att säga TACK till Jenny och Lasse för nomineringen till stipendiumet. Och Tack för att jag fick det. TACKTACK!!!

Sen så vill jag tacka den dumma säckatören som har givit mig ont i händerna. Jag har klippt ner mina studentbjörkar idag. Och det var inte lätt. Säckastören var dum, den klippte in av ordentligt och den fastnade och grenarna var tjocka... HAHAH! Men nu är det gjort och jag fick friskt luft på köpet. Väldigt skönt. Det var inte kallt, men det var ju inte tokvarmt heller. Det var skönt att stå i linne och studentbyxorna uppvikta och sen barfota. Men var är bikini- och badvärmen??? kom nu!!

KRAM

Måndag

Första dagen som arbetslös, första dagen i det nya livet. Nu måste jag själv ta tag i mitt liv. Söka jobb, söka jobb och söka jobb. Så att jag kan flytta till mitt egna sen så småningom, så att jag kan köpa det där jag alltid drömt om. Växa upp helt. Men jag tänkte ta sommarlov till v 27, för då börjar jag jobba mitt sommarjobb. Efter det måste jag nog ta tag i allt. Undrar om det är okej för päronen att jag tar sommarlov fram tills dess. Det blir ju inga pengar, men jag lär ju aldrig få ett jobb ändå på 3 veckor.

Jag är på gång...!

Ha en bra dag!
KRAM

Studenten 2009

Igår ringde väckarklockan kl 5.45. Gick upp på första ringningen, hade aldrig kommit upp annars. Åt två mackor och drack choklad. Packade ner glaset, det mousserande och jordgubbarna. Kl 6.30 var jag på bestämd plats för champagnefrukost. Vi satt i ett partytält och lyssnade på regnet och drack champagne och åt jordgubbar och skrattade och hade trevligt. Åkte hem så jag var hemma till kl 8. Då väntade duschen på mig och efter det fixade Linda mina naglar och mitt hår.

Drog sen till skolan till kl 10.15 där vi hade samligt och jag gav Jenny och Lasse varsin present, en form av pussel. Där bitarna måste passa så man får ihop ett mönster. Dom blev nog glada. Vi hade tur med vädret, så solen sken på oss när vi sen hade fotografering. Sen kom molnen och regnet. Men vi satt i aulan då och lyssnade på rektorerna och sjöng studentsång och tog på mössorna. Och jag fick STIPENDIUM, på 1000 kr. Vet inte varför, jag orkade inte lyssna på vad dom sa, jag ville ju bara sluta. Så fatta vilken chock jag fick när jag hörde "Erica Ivarsson HR3B" ropas ut. Jag fick gå upp på scenen. Jag har nog inte fattat det än. Men det var rikgit kul att få! Jag skulle kunna tänka mig att det är för bra studieresultat.

Sen var det ÄNTLIGEN dax för utspring! Regnet hade tagit en paus för oss! Riktigt härligt! Det var fortfarande molnigt men det var uppehåll! Min skylt var helt klart finast!!! Jag fick kramar av familjen, släkt och vänner. Sen var det dax för den efterlängtade flakåkningen, det har man velat göra ända sen man började 1an, när man var 7 år alltså. När man såg dom stora barnen åka flak och dansa och sjunga. Och det var verkligen så kul som det ser ut! Bra musik, alla är glada och fulla och det är helt underbart kul!

När vi sen klev av vid Djurgårn så trodde ju jag att jag skulle få åka skottkärra hem, men pappa sa att det var punka på den så han tog det som han hittade, nämlgen en BMW z3, cab. Jag trodde han skämta först, har nog inte riktigt fattat det än, det var den andra chocken för dagen. jag tittade på den när vo åkte förbi och tänkte, "lyllos den som får åka den" och så var det JAG som fick åka den. Härligt! Synd bara att solen inte sken. Men det gjorde inget.

Maten var underbart god.  Speciellt rostbiffen, tzatzikin och potatissallad. Det var många som var här och ville fira mig. Jag fick jättefina presenter, nästan ett helt kök. Dessertglas, elvisp, stekredskap, en hushållsassisten med köttkvarn och mixer och annat och så fick jag en pastamangel. Men kan göra spagetti och ravioli bland annat. TACK för presenterna allihopa!!!

Fick sen bråttom, glömde tiden lite, jag skulle vara vid 21.45 på Djurgårn, jag var där 21.46, och därifrån skulle vi åka Limosin till Studentfesten 2009. Bokningstiden låg på 45 minuter, men vi fick bara åka i en dryg kvart. Lite dåligt, men det var kul, då har man åkt limosin också.

Festen sen var riktigt rolig. Glada människor, goda drinkar, bra musik och riktigt roligt!

En helt underbar dag! Ett minne för livet helt klart. Detta har man sett fram emot i 12 år och nu börjar livet på allvar. Vet inte rikgit vad jag ska göra än, men det kommer. Jag har hela livet framför mig!!

Kom i säng antingen 3.50 eller 4.50 inatt, jag är inte säker på tiden, jag var lite trött när jag kollade på klockan. Det är en grej jag måste göra när jag går och lägger mig, kolla vad klockan är. Sen vaknade jag kl 13.13. Det har varit en rikgit slappdag i dag. Har inte gjort något vettigt, jo, jag var ju uppe och röstade, för första gången i mitt liv.

Nu är det dax för sängen!
SOVGOTT
KRAM från en Lycklig Student!!!




Sovasova

Sängsäng...

Snart smäller det!

SOVGOTT
KRAAAAM

I morgon SMÄLLER det!

Idag ar jag städat klart nere hos mig. Vädrat, så nu är det iskallt här nere i källaren. Burr, men jag ska snart krypa ner under täcket och sova. Det blir en lång dag imorn! Champagnefrukosten halv 7. Sen börjar skolan kvart över 10. Innan dess måste jag duscha, Linda ska fixa mina naglar och mitt hår. Jag är liite nervös... men det ska bli riiiiktigt kul!

Mamma har stått i köket hela dagen, och då menar jag hela dagen, eller ja, hon tog en paus på en timme eller två när hon hjälpte mig med present till Jenny och Lasse. Och så kökpte jag såklart jordgubbar till champagnefrukosten! Och två nallar, en till Karin och en till Jonathan.

Nu ska jag stryka klänningen och sen ska jag fixa krämen till Wienerbröden och sen sova! Måste komma på några roliga rim eller liknande till presenterna också.

Imorn kommer Kungen och Drottningen också!

"Sjungom Studentens lyckliga dag, låtom oss fröjdas i ungdomens vår, än klappar hjärtat med friska slag, och den ljusnande framtid är vår...Inga stormar än, i våra sinnen bo, hoppet är vår vän, vi dess löfte tro, när vi knyta förbund i den lund, där de härliga lagrarna gro, där de härliga lagrarna gro..."

Imorgon smäller det!
Ha en underbart bra Nationaldag imorn!
KRAM

Torsdag, 2 days to go

Idag var det övning av inmarsch i aulan. Vi blev insläppta i aulan, Mats pratade och skojade. Sen fick vi gå ut igen, vi gick längst nerifrån på listan så att alla vi klasser skulle komma in i rätt ordning. HR3B står ungefär i mitten i det vänstra ledet. Sen gick vi in och satte oss igen, på Mats signal att vi fick sitta förstås, man får ju inte sätta sig vid fel tillfälle! Och sen var det bara tack och hej. Detta tog sammanlagt en halvtimme.

Efter övinngen så fixade klassen med lakanen till flaket. Riktigt snyggt! Sprejfärgen gick genom lakanet så det står HR3B utanför ingången vid hus 3 på Rinman. Riktigt fint! Vi lämnar spår efter oss. Nu kommer dom aldrig glömma oss.

Det var fruktansvärt kallt att stå därute och greja med det... så jag gick hem och bäddade ner mig i soffan och Twiligt, så nu är jag uppvärmd och det hettar om kinderna. Längtar sååå mycket till New Moon premiären! Dock vill jag ha sommar först! Men efter den så kan vi skippa hösten och allt det så att det blir november direkt! HAHAH!

Nu är det bara att städa vidare...  Eller nä, jag gör det imorn... tror jag!

KRAM

Gårdagen

Kvällen igår började med klassråd, där vi fick en fördrink, dock alkoholfri. Vi gick igenom lite inför dessa sista dagar... imorn har vi tillexempel inmarschövning och så ska vi fixa med flaketlakanen.

Efter drinken och alla beslut och all information gick vi alla 3or till Beirut Seller. Inget höjdarställe, men mätt blev man. Efter maten sjöng lärarna för oss. Vi fick fina papperskjortor, vanliga papper som är vikta som skjortor. Och så har alla blivit "Årets ...", jag blev "Årets Döing", tack vara Jonathans och Christians projektarbete, där jag ställde upp att spela död och dom glömde bort mig och jag låg på det kalla golvet i mer än en timme. Men jag överlevde! Lärarna har suttit och vikit och klippt och kommit på alla dessa roliga "Årets ..." och kommit på en rolig sång med inslag av lite "Tingeling tingeling"! Riktigt roligt! Fick en bok av Jenny, alla fick en, hon tjatar att vi ska läsa mer och för att vi inte ska sluta (jag kommer aldrig sluta läsa) så hade hon fixat böcker till alla i B-klassen. Jag fick en bokern "Engelska - Öspråk, världsspråk och trendspråk". Den ska jag verkligen läsa. Tack Jenny!

Efter middagen drog de flesta till Grappa. Riktigt trevligt och riktigt roligt! Att få vara med och skratta och prata. Tack för igårkväll alla! Det var riktigt roligt!

Sen sov jag väldigt gott!

Imorse var ju tanken att vi skulle städa i restaurangkäket, men det blev inget, vi lämnade bara in kläderna och lämnade in låsen... så jag gick upp alldeles för tidigt i onödan imorse. I och för sig var det rätt skönt att komma upp, men i alla fall.
Jag har ju hunnit med att baka både Wienerbröd och Drömmar idag. Och nu sitter jag och lyssnar på Studentsången som jag ska lära mig.... "Sjungom studentens lyckliga dag...." Samtidigt som jag ska göra köttfärssås!

Ha en trevlig kväll!
KRAM

Tisdag, 4 dagar kvar

Arbetsförmedlingesinfon var bra. Måste leta jobb, leta inom sig själv vad man vill jobba med, Det är så mycket att tänka på. Första jobbet kan vara vilket jobb som helst. Bara man får in en fot. Och så kanske man vill omutbilda sig, eller utbilda sig vidare. Mycket att tänka på...

Ikväll är det middag med alla HR3orna. Sen blir det kanske en sväng till Grappa. Får se. Jag ska nog gå och lägga mig rätt tidigt ikväll, tidigare än kl 2 i alla fall.... Helst innan 12! HAHAH!

Funderar på om jag ska baka wienerbröd idag och frysa in.... eller om jag ska fortsätta med städningen idag och baka imorn eller på torsdag. Gillar inte att städa... tråkigt, tråkigt. Men det måste göras. Måste se snyggt ut på Studenten. Men jag har ju ingenstans att göra av all min skit, alla mina grejer menar jag. Så en byrå eller ett skåp i studentpresent vore fint. 4 dagar kvar nu! Kanske ska resa tältet idag... många val nu!

Ha en fortsatt bra dag i regnet!
KRAM

nedräkning... 5 dagar

Ledigt idag. Fixat lite med tvätt och städning idag. Men mest blev det solning... Och så drog jag äntligen(!)på mig mine inlines och tog några vändor fram och tillbaka utanför huset. Riktigt kul. Jag får se till att damma av dom på riktigt nu. Sen badade jag  för andra gången, premiärdoppet kom igår. Det är inte jättekallt, men det är inte varmt. Det isar i kroppen. Men ändå kunde jag ligga i lite.

Igår var det ju också morsdag. Då ville mamma ha räk- och rompaj och en matjesillpaj. Jag fixade dom och matjesillpajen gick att äta. Jag gillar inte sill annars, men denna gick att äta. Inte i stora mängder, än, men det kan jag nog lära mig att äta och kanske rent av göra själv någon gång i framtiden.

Rubriken kanske känns fel, men det är den tiden det är kvar till STUDENTEN! på lördag smäller det! TOPPEN!

Imorn ska jag till skolan till halv 9 då arbetsförmedlingen kommer till oss och ska prata om allt som rör det. Sen är det bara hem och fixa och dona inför helgen... och sen på kvällen dra tillbaka till skolan för att ha klassråd och sen dra ut och käka med dom andra HRklasserna. För att sen dra med i alla fall Jonathan till Grappa.

5 dagar kvar alltså!
SOVGOTT
KRAM

New Moon

såg precis en trailer för Twilightuppföljaren NEW MOON. Och jag säger bara att at TOKLÄNGTAR till den 20e november då den har premiär!!!! KÄRLEK!

KRAM

DoktorDeo

Give me a smile

RSS 2.0