Zekes och Date

Vidare i Dansbandskampen. Varsin Guldstjärna har dom också.

Det är verkligen tokroligt att jobba där, inne på arenena. Det känns som om allt annat släpper för en stund. Känns som om allt lyser upp. Musiken, arenan, folket, scenen, artisterna och allt runt omkring. Finnt bara ett ord, UNDERBART!

Nu; Filmen 3 systrar och en Mamma, och CHOKLAD!

PUSS

Godmorgon godmorgon...

...hör fåglar sjunga glatt godmorgon godmorgon i kööööör!

Sov lite för länge idag, om nu klockan 10 kan vara för länge. För mig är det för länge, mitt huvud blir sådär äckligt, segt och tungt och allt känns värdelöst. Men det kommer bli bättre! Ska ju åka till Stängnäs och jobba och lyssna på uppiggande Dansbandsmusik. Man kan ju inte annat än att bli glad av den musiken. Helt rätt också att Black Ingvars och Date gick vidare! Ikväll är det Måns Zelmerlöw som är gästdomare. Då gäller det ju att kika lite extra åt domarbordet... Mumsmums, HAHA!

Nu ska jag stryka min jobbtshirt och mina egna pärlplattor.
Ha en bra lördag!

PUSS

Hejhej, hallå dagboken

Inget vettigt att skriva egentligen. Utom att jag toklängtar till den 20e november då NEW MOON har premiär!!!

"It's like a huge hole has been punched through my chest"

Sovdax annars tror jag!
Imorn står Dansbandskampen på schemt!

SOVGOTT
PUSS

Mysiga presenten

Här kommer bild på min superfina födelsedagspresent


Pärlplattor gjorda med pärlor som lyser i mörkret efter att man har lyst på dom. Funderar att göra några till mig själv att sätta i taket. Jo men det ska jag göra, jag har ju pärlor kvar. Myspysigt! hihi!

Trevlig kväll blev det för övrigt. Goda kakor och tårtor. Grattis igen Fredrik!

Nu ska jag bädda ner mig, upp och jobba tidigt imorn!

SOVGOTT
PUSS

Pyssel

Idag fyller Fredrik 19, och jag ska dit på kalas och tårta. Ska man på kalas så måste man ju ha en lite present med sig. Och jag fick frågan idag om jag ville följa med så jag var tvungen att komma på något roligt snabbt. Och det gick rätt snabbt måste jag säga. Jag gick in på Panduro och hittade perfekta, roliga grejen! Och den superfina presenten är nu klar! Säger inte vad det är än... han kanske läser detta. Tänkte visa senare! HIhiih!

Nu är det lunchpaus!

PUSS

Minisemester i den småländska skogen

I måndags började jag dagen redan klockan halv 8, då jag gick upp och duschade och fixade mina lakan som jag skulle ha med mig när vi lite senare på förmiddagen åkte till Farfar.

Klockan 9 satt jag klistrad vid datorn och bokade en Tokio Hotel biljett. Så Stockholm, Globen, här kommer jag!!! UNDERBART!!

Klockan 10 satte jag mig bakom ratten och körde. Stannade två gånger, en gång i Norrköping där vi köpte kryddor och te och sen stannade vi i Linköping och käkade lunch. Har ni provat att köra i Norrköping någon gång? Det är inte kul... speciellt inte när man inte har körkort och inte är helt van att köra. Jag blev skitsur och irriterad, men det gick bra ändå. Vi överlevde ju!

När vi hade ungeför en timme kvar så hade jag kramp i min högerskinka, eller inte kramp, men det var lite jobbigt. Jag bet dock ihop och körde den sista biten. Just det, vi stannade för att handla lite med, så tre stopp blev det.

Sen stannade tiden. Allt rann av, all ångest och allt sånt. Riktigt skönt. Avslappning och kortspel på hög nivå. Riktigt roligt! Vilka underbar kusiner jag har, och en otroligt söt farfar. Och en oerhört söt kusinhund. Myspys!

Skroteldning och korvgrillning, pokerspel och andra kortspel, underbar början på veckan! Kände lite jobbigt att åka hem till verkligheten igen. Men det är bara att kämpa på! Körkortet är ju snart fixat och så har jag ju underbara vänner här.

Snart blir klockan midnatt och då tänkte jag vara först med att gratta Fredrik på hans födelsedag, som är imorn. HIHI! vad jag är busig. HAHA!

SOVGOTT
PUSS

Övningskör

Körlektionen idag gick superbra! Stadskörning, trafikljus, korsningar och så gjorde jag en backning runt hörn, och klarade det på första försöket! Jag är rikgit bra! Juhani tycker också jag är bra, så han sa till mig att boka halkkörningen och omkörningen och det är fixat nu! Underbart! Måste ta tag i teorin ordentlig också. Och köra mer hemma. Innan Jul börjar närma sig...

Eftersom att jag ändå sitter här och skriver så vill jag passa på att säga att jag älskar Per Morberg! Han är för jäkla underbar i sitt matprogram! Toppen Per!

Nu väntar nog teriböckerna på mig!
Ha en bra dag!

PUSS

Tisdag?

Det känns verkligen som att det är fredag idag. Åkte bil med Fredde och frågade vad han ska göra i helgen, men hallå?! Det är ju bara tisdag idag! Hur virrig får man vara. Jag skyller på att jag har sovit dåligt. Jag sover, men jag sover inte gott.

Nu ska jag äta mina mackor och dricka min choklad med grädde på.

PUSS

Sometimes I'm frightened but I'm ready to learn

Övningskör

Efter att min tid hade blivit ändrad två gånger så fick jag i alla fall köra idag, som jag skulle göra. Jag körde med Magnus och vi började med inledande landsvägskörning. Små, krogiga jävla vägar med 70 km/h. Jag klarade mig rätt bra, måste öva det där med nerväxlingar och sånt.

Efter det åkte vi in till stan och började med rondellkörning. När jag kör hemma med pappa så känns det mycket bättre, idag var jag skitnervös och bromsade inte tillräckligt och hade lite dålig koll på allt som har med rondellkörning att göra. Men som ni märker så överlevde vi, och det var ju målet. HAHA. Missade lite döda vinkar och titt i rättspegel. Måste övas vidare med!

Fem nya lektioner är inbokade med. Hoppas jag fixar det på dom! Jag vill verkligen inte missa på uppkörningen eller provet. Det skulle kännas förjävligt! Så jag ska plugga järnet nu! Och övaövaöva!!!

Jag behöver dig Körkort!!!

Nu; promend. Sen; Plugg!

PUSS

Bara detlajerna kvar!


ÄNTLIGEN!

Nu ska jag sova!
PUSS

Vinmys

Om en stund kommer Jonathan hit. Han har då med sig ett gott vin, enligt honom själv, som han ska bjuda på. Så det blir vin och film ikväll! Och mat såklart. Det kommer bli jättetrevligt och jättemysigt.

Ha en trevlig lördagkväll!

PUSS

No I've never felt this way before

Har precis kollat på Dirty Dancing, den filmen är ju så otroligt underbar! Jag får bara lyckokänslor av den. Och idag känner jag mig lite extra på topp! Det känns så rätt, fortfarande. Men jag måste ändå reda ut det. Men det känns ändå väldigt bra just nu!

No, I've never felt this way before <3

PUSS

Övningskör

Kört lite bil idag, trots att det regnade. Hade det varit för ett par månader sedan hade jag aldrig satt mig bakom ratten om det hade regnat. Men nu gör jag det och det känns bara bättre och bättre. Jag har till och med lärt mig hur man får igång vindrutetorkarna själv, och jag kan göra det samtdigt som jag kör. Håller på att lära mig ljusspaken också, den vänstra spaken alltså, HAHA, men den är inte lika lätt, än, eftersom att jag inte använt den, utom den gången när jag körde i regnet, men då fixade pappa med den.

Gjorde en ursnygg inbackningsparkering på Tuna Park också. Den får absolut MVG av mig. Av mamma också tror jag. Lite senare på dagen gjorde jag en nästan lika snygg inkörningsparkering på Tuna Park. Jag har också fått in en snygg vändning efter att jag hade lämnat av pappa första gången jag var ute idag. Jag börjar bli iktigt duktig! hihi! Lektion på Måndag igen! Underbart!

Det kändes skönt att höra din röst... saknar dig dock fortfarande MASSOR!

Nu är det dax för Lejonkungen att ta plats i TVrutan!

PUSS

Allting har en mening!

Jobbat

Blev igår inkallad till att jobba idag. Lunch. Stekt strömming och potatismos. Riktigt gott är det! Och oj vad gott det blev idag med! Gunnar hade bakat rulltårta och hade eget äppelmos i. Riktigt smaskigt det med! Fick med mig några bitar hem som jag ska mumsa i mig sen!

Kom sen hem och bäddade ner mig i soffa och kikade på Camp Molloy och sen var det dax för matlagning igen. Och som vanligt på torsdagar så är det Köttfärssås på menyn. Den står på spisen just nu och puttrar ihop sig till en underbart gooood sås! Dock är den utan våran hemliga ingrediens, då den är slut. Men den kommer slinka ner finfint i halsen och magen i alla fall. Jag är ju lite av en expert på köttfärssås alá Ivarsson! HIHIHI :)

Idag är längtan efter körkortet riktigt fruktansvärt tokstort! Allt blir så mycket lättare när man har det. Varför tänkte jag inte på det tidigare? Jag fick ju motivationen för inte så länge sen och nu är den nog större än någonsin. Det hade varit mycket bättre om jag haft det nu. Då hade allt känts så mycket lättare och smidigare...

Så imorn står bilkörning på schemat! Både mamma och pappa är lediga! Bara det inte är dåligt väder... är det fint väder kan jag ju köra ut till skogen eller nått. JAG MÅSTE HA KORTET!!!!

PUSS

Gudrunkänslan

Jag känner mig som Gudrun i Heartbreak Hotell. Jag känner mig precis som hon känner när hon har gått från "damernas" på Heartbreak för att tråffa Åke. När hon kommer tillbaka och beskriver för Lisa hur hon känner. Att hon inte vet hur hon känner, hon vet inte vad hon känner och paniken kväver henne. Precis så känner jag mig.     Egentligen kanske det bara är jag som har fått för mig saker, inbillat mig. Nu måste jag faktiskt ta och reda ut detta. 

PUSS 

Körlektion 5

Imorse var det på att igen. Körde idag i 30-områden idag, inledande tätort. Och mellan de olika områdena. Så idag var det spegeltitt, spegeltitt, spegeltitt, högerregel, högerregel, högerregel och ett back runt hörn. Nu kommer det nog gå undan. Nu är jag på gång! Nu vill jag fixa detta! På måndag ska jag köra inledande landsväg.

SOVGOTT
PUSS

Äntligen!

Nu är ansökan skickad! Duktig jag är!

Då blir det väl lite teori. Eller om jag sitter en stund och nördar facebook. HIHI :)

PUSS

Tisdag

Kände verkligen för att ligga kvar i sängen HELA dagen idag. Men kände sen att huvudet inte gillade det och gick då upp. Pratade lite med Sara i telefonen och vi kom in på baka bullar och jag kom på att jag skulle baka bröd idag. Och det har jag gjort. Duktigt jag är.

Jag har också pluggat lite teori, inte så mycket som jag hade velat, men jag har pluggat. Har samtidigt suttit med min jäkla ansökan, jag vet att jag inte är snabb, men idag ska den iväg! Bara några små finslipningar bara nu.

Dagliga promenaden har jag hunnit med också. Kände mig extra peppad och tog en runda upp för Vilstabacken. Tungt som tusan var det, men upp kom jag och shit vad kallt det var där uppe, blåsigt och kallt.

Imorn är det dax för femte kölektionen, ska köra med en ny imorn för min ordinarie lärare är sjuk. Det ska bli spännande att se vad han har att säga om min körning och vad jag får göra imorn. Lite nervöst är det, men jag är ju så jäkla bra så det är nog inga problem!

Pluggande och ansökan kallar!
Ha en trevlig kväll!

PUSS

Lost is how I'm feeling

Riskettan

Imorse ringde klockan kvart i 7. Riktigt riktigt tidigt alltså. Speceillt för en som är van att gå upp vid 9 halv 10 varje dag. Kvart i 8 var jag sen nere på Krekolas och lektionen började klockan 8. Det var rätt mycket som skulle gås igenom. Tre timmar. Fick en ckock när jag kollade klockan och den bara var 9. Men sen gick tiden snabbt. Helt plotsligt var klockan kvart över 11 och vi fick gå hem. Har ni förresten provat dessa "promilleglasögon"? Glasögon som gör att man ser illa och koordinationen blir otroligt dålig. Riktigt roligt, men läskigt, för sån blir man i trafiken. Plus att omdömesförmågan blir sömre. DON'T DRINK AND DRIVE säger jag bara!

Senare på eftermiddagen ringde recepitionisten från Krekolas och sa att min körlörare är sjuk och undrade om jag kunde köra med en annan, och det går ju självklart bra. Jag vill ja ha körkortet och har ingen lust att skjuta upp lektioner i onödan! Målet är ju innan jul!

Och nu tänkte jag avsluta med något helt annat, nämligen mina vantar. Igår började jag på min andra vante och den blev så gott som klar igår med. Nu fattas bara tummar och lite snygga detaljer! Shit vad jag är duktig! Sen är det bara att börja med nästa projekt!



Nu ska jag bädda ner mig i sängen med en bok eller film!

SOVGOTT
PUSS

(saknaden är stor)

Lördags myyyyyyys

Dagen började med ett tandläkarbesök. Det gick mycket bra, jag har fina tänder. Fick en liten påse med två tandborstar och lite tandtråd.

Sen kom Karin. Hon är idag ägd av pappa. Hon är med andra ord chaufför. Eftersom att jag inte har något körkort... snabb som jag är. Jag jobbar på det. HAHA.

Efter att vi hade varit och lämnat mamma åkte vi till Strängnäsmarknad. Iktigt tevlig. Det fanns mycket kul att titta på.

Åkte sen hem och ut till Sundbyholm och hämtade en hel ljudanläggning. Sen åkte Karin ut igen och hämtade ett litet piano och höll på att bli påsprungen av ett rådjur på hemvägen.

Nu sitter hon bredvid mig i köket, fläskotletterna står i ugnen, potatisen kokar och snart ska sås göras.

Myskvällen fortsätter!

PUSS

Fredags myyyyyyys

Kvällen höll på att förstöras. Jag tänkte vara snäll och dammsuga i vardagsrummet och hallen. Jag kände direkt när jag satte sladden i väggen att det inte kommer gå bra. Det kryper som fan i kroppen, det är rätt märklig känsla och alla som läser detta får sig säkert ett gott jäkla skratt, men jag bara måste få det ur mig. Dammsuga är bland det värsta jag vet. Jag kan inte ens beskriva med ord min avsky. Så jobbigt och så kul tycker jag det är att dammsuga. Panik, kryp i kroppen och svettningar. Så, nu har fått det ur mig och alla som läser detta vet. Lite onödigt vetande. HAHA!

Ja ikväll blir det fredags mys, dock utan chipsen, OLW alltså. Men vi har hela skåpet fullt med räkchips, så kvällen är räddad. Jag ska snart fixa tacosen och senare ikväll ska jag nog bädda ner mig i soffan med chipsen och kika på Corps Bride på kanal 9.

Var en sväng på stan med mamma, eller snarare en lååång sväng. Tur var väl det för jag träffade på Karin och Fredrik, på STADIUM. Alltid lika kul att träffa dom!
På hemvägen fick jag köra bilen hem, eller jag tjatade lite på mamma. Det kändes dock lite konstigt att övningsköra på fel plats. Man får ju inte köra i kyrkparken. Men det gick bra det med, pappa hade ju parkerat den där, vad skulle jag gjort, burit bort den. HIHI. Körde i alla fall till Nysvindan där mamma skulle köpa rundstickor. Jag ska tillbaka dit någon dag, hoppas jag och köpa stickor 20 troligtvis. Jag ska sticka en myssjal, en sån där trekantig. Måste dock bli klar med mina dumma vantar först. Varför gör man beskrivningar så att ingen förstår? Eller som NYBÖRJARE, AMATÖRER, förstår?! Det är ju svårt redan som det är. Men det kanske är samma sak där, övning ger färdighet.

Saknar André massor!


PUSS

Fickparkeringskung

Idag stod fickparkering på körschemat och jag fick göra tre stycken och alla blev lika perfekta! Det kändes toppenbra! Det känns svårare än vad det är. Eller också så hade jag riktig tur, men jag säger nog skicklighet, eftersom att jag satte alla tre. Och jag fick till en saxvändning efter parkeringen också. Jag är helt klart bäst!

Fick äntligen helt kryss på backa runt hörnet också. Och inkörnings- och backparkeringarna är också kryssade helt nu.

Idag fick jag kika under motorhuven också. Inte så svårt som jag trodde kanske, men det kommer nog ta ett tag innan det sitter helt var allt sitter. Jag skulle kolla lysen med. Och det är ju inte det lättaste att komma ihåg. Vrid, dra, vrid. Shit. Och det ska man kunna fixa samtidigt som man kör. Men vad är det jag brukar säga?! ÖVNING GER FÄRDIGHET!

Bästa av allt var att jag fick köra en cab. Dock inte nercabbad, det var lite kyligt, HAHA. För att bilen jag brukar köra var på däckbyte och skulle få vinterdäck. Linda har alltid sagt att hon vill köra cabben och idag fick jag göra det, så jag har retat henne massor. Jag kunde ju inte låta bli! Bilen var skön att köra, jätteschööön. Bromsen och gasen tog mycket fortare i den än vad den gör i "min ordinarie" bil. Så lite ryckigt blev det då och då.

Nu är det bara att övaövaöva och nötanötanöta hemma!

PUSS

Måndag

En sån dag säger jag bara. Lång, fast samtidigt kort. Det känns som om jag inte har gjort någonting idag. Kan det bero på att jag var uppe vid halv 8 imorse och hade körlektion? Det måste nog vara så. Jag har gjort det jag skulle idag, utom då fått iväg ansökan, men dagen är väl inte slut än?! Jag har ringt David också så jag får mitt betyg från Statt. Jag har dammsugit i tvättstugan och jag har hängt upp tvätten. Jag har hunnit med en promenad och två filmer, Bourne Ulitimatum och Ronja Rövardotter. Fan vad slapp jag är!

Suttit en del på Facebook också... har uppdaterat min status där typ hela tiden. Jag har för mycket fritid. Jag får kolla om jag köra bilen hemma på uppfarten, själv. Så jag kan öva, eftersom att ingen är hemma på dagarna, kanske kan köra runt kvarteret eller nått. Annars kanske jag ska ta tag i teoriläsningen.

Nått att fundera på!

PUSS

Tell me, I'm not in the blue, that I'm not wasting my feelings on you

ParkeringsKungen (Drottningen)

Det är jag! Eller det kommer att bli jag! För idag nu på morgonen har jag nötat backning, och parkeringar. Dock inte fickparkering... jag var ju tvungen att bli bäst på "vanlig" parkering i ruta först. Och så var jag ju tvungen att inte ligga för nära kanten i runt-hörnet-backningen. Det gick i alla fall mycket bra på körlektionen idag.

Klockan är strax 10 och jag ska bädda ner mig i soffan och kolla på sista Bournefilmen, Bourne Ulitimatum. Sen ska jag göra klart en ansökan. Och gå senare gå ut en stund.

Fan vad jag saknar dig! Vad är detta?

Ha en bra dag!
PUSS

Kanelbullens dag!

Är det Kanelbullens dag så är det! Då måste ju Kanelbullar bakas!


Och det har jag gjort!

Kanelbullar och kall mjölk är ju helt UNDERBART gott!

PUSS

Mörkerkörning i regn

Första gången jag kör mörkerkörning blir i regn. Men jag klarade det riktigt bra. Låg typ 10-20 km under hastigheten hela tiden och jag försökte akta hjulspåren för att slippa få en eventuell vattenplaning. Shit vad jag är duktig!!! Det är så mycket att ha koll på; inte glo in i mötandes bilars strålkastare, inte köra i hjulspåren, akta kanten, ha koll på när vägen svänger och hur mycket den svänger, gånglister och cyklister, inte för att den risken var så stor i störtregnet, men i alla fall och sist men inte minst på min lista kommer koll på om det kommer djur och ha blicken långt fram.

Listan kan säkert göras hur läng som helst men detta är det jag kommer på nu. Jag är verkligen duktig. Nu är jag verkligen på G känns det som! Den värsta ångesten börjar släppa och jag börjar bli mer och mer bekväm bakom ratten. Men ikväll var jag tokspännd, kom på mig själv med att knappt andas och händerna satt krampaktigt fast i ratten. Men jag började slappna av när jag kom in mot stan. Men som jag brukar säga; ÖVNING GER FÄRDIGHET! Mitt motto för i år!

Och så är det ju teorin... såå mycket att plugga in. Det är ju rätt tråkigt att plugga.... väldigt tråkigt menar jag. Men jag vill verkligen inte kugga provet, eller uppkörningen! Så jag ska pluggpluggaplugga och plugga. Och köraköraköra och köra. Nästa körlektion är på måndag och då är det säkerhetskontroll som gäller! Alla ljuslägen och dess spakar och vindrutetorkare och dess spakar och alla vätskor. Måste se till att få igång huvudet så tidigt på morgonen så att något fastnar. HAHA!

Men vad jag är duktig!!!
Snart blir det mat och efter det blir det Bourne Supremacy och chips!
Ha en mysig kväll!
PUSS

Segt

I onsdags lekte jag massor med Karin. Jag vann Mariokart, dock spelade inte hon, men jag VANN! HAHA! TV-spel är ju inte min starka sida!

Sen gick vi till Grappa med Jonathan och senare kom också Fredrik. Och vid klockan tio gick vi till Harrys och träffade Carro. Egentligen var det ju inte meningen att vi skulle dit, men så blev det och det var trevligt och kul, tills jag blev trött. HAHA! Danshumör var jag heller inte på, men jag hade riktigt trevligt i alla fall!

Men det är inte så kul att vakna dagen efter och komma på att det bara är TORSDAG. Skitsegt. Vaknade dessutom klockan halv 10. Helt sjukt. Kunde inte sova mer. Så jag käkade frukost och gick sen ut. Skönt. Mötte sen upp Jonathan och vinkade av honom när han åkte till Stockholm och sen träffade jag Karin och Fredrik en stund. Och sen på kvällen skulle jag träna, det gick som vanligt. Och jag kan ju säga att det inte berodde på onsdagens äventyr. Vad är det för fel på  mig? Stressad? Usch!

Idag känner jag mig inte alls på topp. Seg i huvudet, lite förkyld, trött och trött. Ska snart ut och köra lite bil i alla fall och få lite friskluft i skogen. Det kanske hjälper lite.

Vad är det som händer? Ett stort svart hål...????

Ha en trevligt fredag med fredagsmyyyyyyyys!

PUSS

DoktorDeo

Give me a smile

RSS 2.0