100-dagarsfesten

Jag fick tag på biljett till 100-dagarsfesten i alla fall. Och tur att jag gick för jag hade gryyymt kul! Det var trångt och rökigt och jag drack inte ihjäl mig (skulle ju faktiskt till skolan idag, och jag kom dit) men det var glad och härlig stämning. En riktigt kul kväll med vänner och helt okända människor, eller okända är dom kanske inte, man ser dom i korridorerna och i skolkatalogen(!).

Jag vill bara tala om att Engelskan blev klar innan jag gick ut och föredraget gick bra, jag fick G. Jag var väligt nervös, jag har ju fobi för att prata inför grupp, men det gick faktist väldigt bra!

Tokbra kväll! Även om det var liiite tungt att komma upp i morse... Det kändes som att jag precis hade somnat när mobilen väckte mig. Men jag har tagit mig igenom dagen, den har varit lite seg, men den har varit bra. Man kan inte dra ut och festa mitt i veckan! Men nu så kan jag ju inte jobba i helgen så det får vara värt det ändå. Shit, vad ska jag göra i helgen?! Inget jobb att gå till! Nu blev jag deppig igen. Det kommer och går... Hur ska det bli i framtiden? I sommar? Jag måste prata med dom tror jag. Håller tummarna! 

KRAM 

Mitt i allt elände

Så vill jag bara säga att idag är det ett år sedan jag åkte till Chesterfield. Och jag saknar det stället en massa! Det var en helt otrolig upplevelse! Även om jag var försiktig och så så var det otroligt stort för mig att få åka dit, utan föräldrar, utan lärare, med tjejer jag inte känner/kände så bra och bara (nästa) att prata engelska. Göra sig förstådd. Förstå vad dom sa till mig. Helt otorligt. Kul var det också!

Chesterfield!

Jag ska skriva lite mer engelska innan jag tillåter mig själv att gå i säng. Och innan jag somnar måste jag töma hjärnan på allt som hänt idag, och allt annat, annars kommer jag ALDRIG somna. Då kommer ångesten inför sommarjobb och allt det där. FYFAN för den som tände på! Hur tänkte du? Flera människor får nu gå utan jobb et bra tag, hur dom nu ska lösa det och människor kunde ju för fan ha brunnit inne! FYFAN säger jag bara!

SOVGOTT!
KRAM

Så jävla overkligt!

Det är en tom känsla jag har inom mig. Jag har jobbat extra på statt sedan i oktober och jag har precis börjat komma in i det, jag kan inte allt än, men det kommer också. Men jag har börjat få in lite rutin. Och så går detta och händer.

Hotell Statt har brunnit sedan strax innan 4 imorse. Och jag vet inte hur det ser ut nu (19.50). Men det brann tydligen fortfarande vid kl 17. Det är bara skalet kvar. Känns väldigt konstigt. Det går egentligen inte att beskriva känslan jag har i kroppen, och jag har ändå inte jobbat där länge, tänk då dom som har jobbat där i flera år. Det måste kännas fruktansvärt jobbigt. En av dom jag jobbar med sa att nu kan vi sitta hemma och virka, och då säger den andre att vi ska starta en syjunta. Kul att man kan skämte lite. Lätta stämmningen lite. Men det är ändå jobbigt.

Det finns tydligen bevis på att branden var anlagd och det finns en misstänkt. 

Det lär ta ett ganska bra tag att bygga upp det igen. Det kommer ta tid och jag hoppas jag får vara kvar där. Jag gillar verkligen mitt jobb! Jag hoppas! 

Ikväll blir det Efterlyst! Branden ska tydligen vara med ikväll, har jag hört. 

KRAM 

Hotellbrand!

Vilken nyhet man fick när man vaknade imorse, STOR HOTELLBRAND på stadshotellet. Vilken chock jag fick. FYFAN säger jag bara! Det är en märklig känsla på något sätt. FYFAN!

Det är åt helvete!

 

Nyklippt

Idag haar jag gjort något väldigt annourlunda. Jag har klipp LUGG. Shit vad ovant. Jag är fortfarande lite osäker på om det ser bra ut eller inte, men det beror kanske mest på att det är ovant. Jag gillar det nog.



Vad tycker ni? Ärligt!

Englskan gick bra, jag är sågott som klar med mitt svenska utkast. Imorn får jag jobba häcken av mig. KOM IHÅG DET ERICA!

Nu ska jag sova.
SOVGOTT
KRAM

Feg, som vanligt

Det blir ingen 100-dagarsfest. Hade jag varit med PÅ från början så hade jag väl haft en biljett nu. Men eftersom att jag är så osäker och inte riktigt vågar så sket sig allt. Allt skiter sig då. Jag måste skärpa mig! Men vem bestämmer egentligen att man måste festa? Ingen. Men det är kul, tror jag. Det var ju lite, vad ska man säga, misslyckat, eller tråkigt sist. Ingne bra början. Men jag har väl hela livet på mig? Alla säger ju och för sig att det är NU man ska leva livet. Gud vad tråkig jag känner mig ibland. Men som sagt jag är ju bara 19 år (snart).

Så då fick jag helt plötsligt mer tid på Torsfag till att göra klart ENGELSKAN! HAHAHA! NÖRD!

Jag har faktist kommit ganska långt nu. I och för sig så måste jag ju översätta allt, och få det att låta som mina ord, ord som jag skulle kunna använda. Men jag jobbar på det!

Plugga lugnt!
KRAM

Tisdag och halvledig

Vilken bra start på veckan efter lovet. Måndag, nja inte den bästa dagen kanske. Men idag, tisdag då har jag två lektioner en vanlig tisdag, men idag är ingen vanlig tisdag, vi fick hemuppgift att göra i arbetsmiljön så jag har EN lektion idag och den lektionen är idrott, i badhuset. Snacka om slappt! Sånt gillar jag. Jag orkar fan inte plugga mer. Inte för att jag har pluggat ihäl mig men ändå. Jaja, det är ju snart bara 100 dagar kvar! HAHA!

Nu innan idrotten och klippningen som jag har bokat in i eftermiddag tänkte jag ta tag i engelskan. Jag har ju haft lite problem med den, men jag kom på lösningen. Att skriva allt på svenska och sen skriva om det på engelska. För då är det lättare att skriva det jag ska ha med. Det tror jag är en bra lösning. Jag måste vara klar tills på torsdag, eller då måste jag ha skickat allt till stora datorn och gjort om allt till 2003-versionen och sen ta med mig till skolan. Och jag har i princip bara idag och imorn på mig. Om jag inte går upp tidigt på torsdag... det är ju 100-dagarsfesten på torsdag... i och för sig måste man skaffa biljett, men jag tror det är på gång. HIHI!

Nu måste jag plugga.

Ha en bra dag!
KRAM

Lite eller mycket?

Jag kom att tänka på en sak. När man skriver blogg. Vad vill folk läsa om? Vill man läsa korta eller långa inlägg? HAHA, nu är det ju inte alltför många som läser min blogg (än), men ändå. Vad är det som får folk att vilja läsa?

NYFIKEN!

KRAM

Bussjävel!

Det är inte min dag. Vi kan börja så. Jag höll på att ramla på bussen imorse, jag tappade busskortet på golvet, höll på att ramla igen. Dagen började inte bra. Sen kom jag till skolan. Då höll jag på att halka typ tre gånger för jag hade issnö på hälarna, skitpinsamt. Men sen gick allt lite bättre. Tog mig igenom svenskan, alkoholhanteringen och religionen utan problem.

Sen hade jag håltimme. Jag drog till Gina (själv, skittråkigt). Provade lite snygga grejer, men satt dom bra? NEJ. Jättejobbigt. Först gick jag dit själv och sen satt inget bra. Jaja, jag gick i alla fall också och beställde klipptid till imorn. Härligt, det behövs, mitt hår  mår inte bra. Torrt och slitet. Måste kolla om studenten också. KOM IHÅG!

Sen åkte jag hem, orkade inte vara på stan i 1 timme. Jag skulle ha utvecklingssamtal innan engelskan också. Så jag tog bussen som gick kvart över. Klockan blev tjugo över. Klockan blev fem i halv. Klockan blev halv och bussen kom med skylten FULLSATT. Åkte förbi mig. Nästa buss skulle gå fem över halv. Kom tjugo i. Jag skulle vara i skolan tjugo i. Var i skolan tio i. Varför inte ha dom långa bussarna vissa tider? Tima in med skolorna, när dom slutar så dom slipper mosa in folk i minibussarna. Och så kanske man kommer i tid dit man ska.

Utvecklingssamtalet gick i alla fall bra. Det finns inte så mycket att säga om mig. Jag är skolnörden. Jag är med på alla lektioner, mår dåligt av att skolka, MEN, jag är ingen pluggis, jag HATAR att plugga. Och jag orkar fan inte mer... men jag måste försöka dessa sista dagar innan studenten. JOBBA PÅ ERICA!

Engelskan gick också bra. Redovisning på fredag. Jag får nog ihop något till dess. Jag är ju halvledig imorn. Ska bara ha idrott, i badhuset imorn. Och så ska jag klippa mig. Annars så kan jag nog sitta hela dagen med engelskan. Måste komma ihåg att göra svenskan och arbetsmiljön också! KOM IHÅG!

Nu är det en halvtimme kvar till CSI NY börjar. Ikväll kan det nog bli riktigt spännande. Men det vet vi inte förens efteråt! 

KRAM 

Melodifestivalen och Hot Chick

Det kanske är ointressant att läsa om min lördagkväll, men vafan, jag vill dela med mig. Snällt va, hihi. Jag kollade i alla fall på Melodifestivalen och det var helt rätt att EMD gick vidare. Låten var bra, killarna är både chamiga och snygga. Så helt rätt. Sen gick Molly vidare och hon var också jätteduktig. Men jag vet inte, jag ville ju att BWO skulle gå vidare också. Deras låt var också bra, men jag är i alla fall nöjd med låtarna till finalen.

Efter melodifestivalen var det Hot Chick på TV4 som gällde. Shit vilken kul film. Riktigt rolig. Den var charmig, söt och urkul. Har ni inte sett den, se den. Den handlar om skolans snyggaste tjej (förvänande va) och en tjuv. Tjejen snor ett par örhängen och tappar det ena och tjuven hittar det och så dagen efter har deras kroppar bytit plats. De är fortfarande samma personen, bara det att deras kroppar har bytt plats.

Idag är det söndag. Och jag SKA plugga, engelska. Jag ska tjata på mig själv. Önska mig lycka till!
Vad ska du göra idag?

KRAM

NORRKÖPING

Idag bar det av till mormor, som bor i Norrköping. Och jag skulle ju köra, en liten bit, men jag fick visst köra hela vägen och in i norrköping. Alltså, JAG KÖRDE HELA VÄGEN TILL NORRKÖPING! Det gcik väldans bra. Jag fick typ 6 motorstopp i Norrköping, jag blev så stressad av alla trafik och mamma som satt i baksätet. Men det gick jäkligt bra. Väldigt bra. Jag är väldigt stolt över mig själv. Jag behöver träna på nerväxlingar, skyltar och regler. Det är väl det som är på topplistan just nu. Övning ger färdighet!

Sen hos mormor fick vi mat, rosmarinkyckling och rostade rotfrukter. Mycket gott! Sen satt vi där och pratade, eller mamma och mormor pratade mest. Jag lyssnade typ bara. Sen blev det fika, WIENERBRÖD. OCh fytusan vad gott det är. Smaskigt! MUMS. Sånna måste jag baka någon gång!

Sen åkte vi hem. pappa körde. Jag lyssnade på musik. Myste i baksätet med en chokladkaka. HIhi!

KRAM

Absolute Love Songs

Sitter just nu och slösurfar på internet, finns inte så mycket att titta på så jag går väl snart och bäddar ner mig istället. Men det var inte det jag skulle säga, jag sitter samtidigt och lyssnar på nya Lovesongs-skivan. Väldigt många bra låtar, som Right Here Waiting med Richard Marx, Ronan Keating - When You say nothing At All, dom två är två av mina favorit lovesongs. Speciellt Ronans låt. Eller båda två. Ja ni fattar. Bra är dom i alla fall. MYSPYS!

Nu är Matlagningsmaratonet på TV slut också. Så egentligen kanske det är Sängen som gäller nu?! Jo kanske! Vi hörs imorn. Ska en sväng till Mormor imorn, jag får köra en bit dit. HIhi! Håll tummarna, eller håll er borta från vägarna! Nej men så dålig är jag inte. HHAHAA!

SOVGOTT
KRAM

Badhuset

Förmiddagen spenderades med Schwester i Badhuset. Och vi har inget roligt badhus. Det skulle behövas byggas ut, med nya grejer på ett större område. Vi har typ inget, en rutschbana, en vågbassäng, en bubbelpool, en simbassäng med trampoliner på 3 och 1 meter och en lite bassäng frö dom yngre simmarna. Simbassänger skulle vi ha fler, med tanke på hur många som simmar och hur många som vill. Och äventyrsdelen borde byggas större, för alla åldrar. Jag kände mig verkligen gamal idag, det var jag 19 år, och alla andra på 14 år och neråt. Men det var kul att prata och skoja med Björn. En gamal simmare som man lixom växt upp med, typ. En rikgit kul kille! Men nästa gång åker han i vattnet, och den andra också. HAHA! Som dom skvätte vatten. Hämd!

Sen på vägen hem så mötte jag Zebbe och Tobbe. Mycket trevlig killar. Går i min klass också. Hoppas vi kommer träffas massor även när skolan är slut sen. Och innan jag och Linda hoppade på bussen drog vi till Spicy Hot och köpte nr 14, stekta nudlar med fläsk och kyckling, MUMS vad gott det var! Det satt vi och mumsade på medans vi kollade på Melrose place. HAHA! En rikgit mysdag idag alltså, och jag som skulle ha börjat med min engelska. Menmen. Får ta det i helgen, eller nått.

Dessutom blir det en helkväll med matprogram ikväll, först är det "halv åtta hos mig", sen är det "du är vad du äter" och sist men inte minst är det "vad blir det för mar" med Per Morberg. Haha. Vilken latmask jag är!


KRAM

Övningskör

Idag körde jag bror till Hällby och sen körde jag hem därifrån. Det gick jättebra, utom att jag har lite problem vid nerväxlingarna, jag är liite osäker och det går inte riktigt automatiskt. Men det kommer väl. Däremot börjar dragläget sitta. Inte helt, men det närmar sig. Och så måste jag lära mig skyltar och regler. Så snart har jag väl körkortet. HIHI!

Igår körde jag också lite. Det gick bra det också. Ungefär samma som idag, det gick kanske lite bättre idag, eller så hade jag bara tur. Men börjar jag jobba på  med körandet nu så har jag kortet till sommaren! Jag känner att det nog är på gång nu! Äntligen! Jag jobbar på det!

Snart är det dax för sängen. Man blir seg av att ha lov. Men idag träffade jag Sara, Nattiz och Anna lite. Det var MYCKET trevligt! :)

SOVGOTT
KRAM

MADONNA

MADONNA, ULLEVI 8/8 2009!

Fan vad häftigt!!!

KRAM

Imorn gäller det!

Håll tummarna för mig!

Jag berätar imorn vad det är och hur det går!

HOPPASHOPPASHOPPASHOPPAS!

KRAM

Måndag?

Imorse när jag vaknade så trodde jag att det var lördag. Och det berode nog på att jag jobbade i helgen och gick upp tidigt så jag hade lixom "ingen helg". Så hela veckan kommer väl kännas bakflyttad två dagar. HAHA. Jag har och göra i veckan i alla fall!

Imorn ska jag till Karin, vi ska skriva våran projektrapport. Och den MÅSTE bli bra!

Sen så har jag engelska och eventuellt svenskan att göra. Engelskan har jag ju redovisning på fredag v 9. MUNTLIGT. Men det ska nog gå bra... hoppas jag.

KRAM

MARKOOLIO!

Jag tycker Markoolios låt "Kärlekssång från mig" var den GULLIGASTE! Jag ville ha honom vidare! Kunde Snälla Snälla gå vidare så var denna mycket bättre och mycket Gulligare. MARKOOLIO! Jag ville ha honom i alla fall till Andra chansen. Jag hade tre favoriter; Markoolio, Heat och Måns (såklart)! Så två av mina favoriter kom vidare! Den tredje, Markoolio, sjäng sig rakt in i mitt hjärta! "Jag älskar dig!"

Nu ska jag sova! Jobba imorn!

SOVGOTT
KRAM

Happy Valentine's Day!

Jag började min Alla Hjärtansdag med att jobba. Jag gillar verkligen mitt jobb! Det är så kul och man får höra så mycket kul. Jag gillar det! Tokkul!

Sen så var det ju tänkt att jag skulle bädda ner mig i min soffa med chokladkaka och filt och kolla, eller snarare, NJUTA av filmen Chocolat, men Johnny Depp. Det är en rikgit dregelvarningsfilm! Även om historien inte är så gosig så blir den otroligt Gosig tack vare Johnny Depps karaktär Roux, och så klart Johnny, hahah! Han är så äckligt snygg och bra så det gör nästan ont. Gud vad nördig jag är!

Men som sagt, så blev det inte, istället åt jag lunch med Karin och Jonas. Jonas kom ner hit från Sundsvall. Och vi träffades på planet hem från England förra året. Eller vi träffades inte så vi pratade, vi satt bakom dom och vi började skicka lappar och meddelanden på deras mobil. Riktigt kul. Men så pratade Karin och han och så bestämmde han sig för att komma hit. Synd bara att han kom denna helg, eftersom att jag jobbar. För dom ska ut ikväll och jag varken orkar eller har lust att gå ut när jag börjar jobba halv 6 imorn, eller någon annan dag när jag jobbar. Men jag fick träffa honom lite. Efter det så åkte vi runt stan, visade bland annat Tuna Park, och mitt hus. HAHAH! Det är väl det som finns att se här i stan såhär mitt i vintern. Dock tycker han inte att detta är vinter, hemma hos honom så var det -16 grader när han åkte hemifrån. Och imorn åker han hem igen. Riktigt kul att träffa honom. 

Så ikväll så är det Melodifestivalen som gäller! HAHA! Sen efter det är det raka vägen till Sängen! HiHi!

KRAM 

Fredag

Engelska- och mattelektionen gick bra. Jag var ensam med läraren... kul. Det var lite segt, men jag lyckades komma iväg tidigare från lektionen. Gud så tråkigt det var att sitta där själv. Jag kom ett tal framåt i alla fall.

På vägen hem, ända från  mattesalen till trappan utanför dörren hemma så tog jag bilder på lite allt möjligt. Så kul har jag på vägen hem. Och väl hemma sen så fastnade jag i soffan och kollade på Gilmore Girls. Riktigt mysigt. Med en kopp varmchoklad. HAHA! 

Idag kom Jonas, en kille från Sundsvall ner hit också. Jag och Karin "träffade" honom och hans bror på planet hem från England. Vi pratade aldrig, utan vi skrev lappar och vi hade askul. Sen så hade han fått våran MSN, och på den vägen är det. Riktigt kul! Jag var med och hämtade upp honom och jag hoppas få träffa honom mer imorn. Hoppas Karin hör av sig, smart vore ju om jag hörde av mig. Vi får ta det imorn. Men det vore kul. 

Och nu ska jag ta och sova. Upp tidigt imorn igen, jobbet kallar. Det är riktigt kul för jag gillar mitt jobb. Det är kanske inte så kul att gå upp, men det är riktigt kul att jobba. Mycket kul!

SOVGOTT
KRAM

Shirley Temple

På bartekniken idag hade vi först en genomgång av facktermer, redskap och lite glas. Sen blev vi delade i två grupper där ena gruppen fick börja med att sitta vid datorn där man skulle skriva vad olika drinkar innehåller, i vilket glas dom serveras och med vad dom garneras. Och så skulle man sen blanda alkoholfria drinkar. Juicedrinkar alltså. Och dom vi blandade hette Sue Ellens nightmare, Florida Cocktail, Shirley Temple och Virgin Seabreeze. Min favorit var ju Shirley Temple, passionsfruktjuice, ananasjuice och fruktsoda. MUMS vad gott! Dom andra var mer syrliga och beska, med citron och grapefuktjuice, men dom var ganska goda ändå.

Och nu sitter jag hemma och väntar på att Engelskan ska börja. Eftersom att vi tidligen inte hade svenska idag så har jag jättehåltimme idag, från typ kl halv 12 till kl 2. Lite segt, men eftersom att jag har min egna dator så går tiden fort. Hihi!

Vi hörs sen!

KRAM

Alla rätt idag!

Idag blev jag finally klar med engelskan, som ska in senast imorn, men jag kunde ju då lämna in den idag, och det känns så bra! Det är som om en 100 kilos tyngd har runnit av mig. Nu har jag mitt muntliga föredrag att skriva också. Men det ska nog gå bra. Sen så är det ju mitt svenskaföredrag också. Och så har jag ju matten, always. Men det ska nog ordna sig.

Sen så fick jag 94 ord rätt av 100 på engelska. Det var jättekul, och det kändes jättebra. Jag kanske kan bli engelskalärare i alla fall. HHAHA!

Sen så gick kvällen i restaurangen tokbra också. Det var inte så svåra grejer i och för sig, jag var på förrätter och gjorde tzatsiki, vinägrett och skivade älg. Och städade. Riktigt kul kväll! Jag har hamnat i en riktigt bra grupp, vi har tokkul, eller i alla fall så jag JAG tokkul!

Men nu ska jag kolla klart på Batman på 6an och sen sova, jag skulle inte ha bläddrat bland kanalerna... då hade jag varit i säng nu. HAHA!

SOVGOTT
KRAM

Projektarbetet del 2

Idag hade vi buffertdag och jag som vanligt ligger inte efter i något... eller nja, engelskan, men den gör jag hemma. Så därför gjorde vi våran andra bakdag idag. Med 6åringar denna gång. Och dom är mer utveckalde än 5åringar, tänk så mycket som händer på ett år. Dom har lärt sig läsa, dom jobbar mer självständigt, i och för sig, sånna saker är väl självklara att man inte klarar när man kanske bara är 5 år, men det märks så tydligt. Men det var jättekul. Nu är det bara del 3 kvar, rapportskrivningen med jämförelsen. Usch. Men det ska nog gå bra! Det kommer att gå bra!

Efter det gick jag och Karin till arbetsförmedlingen för dom hade något om utlandsjobb och sånt. Men jag kände, nej. Inte ett dugg kul var det där. Jag fattade inget, och orkade inte ta in det heller, jag hade bara engelskan i huvudet. Den måste bli klar. Men det är inte så lätt att skriva. Först ska man komma på något bra att skriva, sen så ska man översätta det till engelska och samtidigt tänka på hur man skriver, så att man inte blandar nu tid och dåtid i berättandet. Det är lite pyssel, men på något sätt är det faktiskgt lite kul. Även om jag sitter och gnäller över det så är det lite spännande.

Sen då, imorn har vi ju restaurangen... men jag vet inte hur nyttigt det är att ha ont i halsen och hosta när man jobbar där. Men jag får prata med Pasi imorn. Så får vi se. Jag kanske är bättre i halsen imorn också, det märker vi då. Men imorn tänkte jag gå upp tidigt, så att jag kan pilla lite med engelskan, innan skolan. Jag får skicka den till min skolmail också, för säkerhetsskull, om vi nu skulle sitta vid en dator på engelskan imorn.

Nu är det dax för mat.
KRAM

NCIS

Just nu går det avsnitt från förra säsongen (tror jag det är) på TV3. Nästa vecka börjar säsong 6, kl 20.00, vilket jag kommer missa, då jag har träning då. Det känns jobbigt, eftersom att jag gillar den serien. Men jag får väl komma ihåg att spela in det.

TOKBRA serie! HIhi!

Favoserier:
Prison Break
LOST
Heroes
NCIS
Vad blir det för mat

HAha, det var dom jag kom på nu. Vilken eller vilka är era favoriter?

KRAM

MDH, Mälardalens Högskola

DIt var alla vi gymnasietreor idag, och jag tror det var lite annat folk där också, det var i alla fall Högskoledag idag. Jag var där och gick och lyssnade på något om kommunikation och språk, men han bablade mest på om Litteraturvertenskap, kändes sådär. Sen så var vi på något om socionomgrej och något om hälsa och vad som påverkar hälsan. Sen den tredje vi var på var lärare. Jag funderade ett tag på att bli hemkunskapslärare, och sen tänkte jag att kanske engelskalärare vore något också. Fan jag vet inte.
Vill jag bli kock? Varför då i så fall? Varför valde jag som jag gjorde? Detta tåls att fundera på. Jag har ju faktiskt ett halvår kvar i skolan, sen så vill jag väldigt gärna jobba ett tag. Och då är ju Statt inte helt fel. Shit vad mycket det är att fundera på i livet. Men jag gör mitt bästa.

Nä, nu måste jag skriva vidare på min engelska uppsats om Rasismen. Kan diskutera lite med Per som sitter här vid bordet, jag vill bli klar med den nu! 

KRAM  

Sjuk

Igår hade jag feber... svettades som fan i natt och halsen var svullen. Idag svettas jag lite och halsen känns fortfarande lite svullen. Det gör ont i hela halsen när jag sväljer. JÄVLA BAJS säger jag bara! Det känns ju skit att missa skolan. Huvudet gör ont också. Skithuvud!

MEN, jag har fått gjort lite engelska, jag orkade skriva lite, men jag tröttnade ganska fort, men nu har jag en bra början, tror jag.

Jag gick upp vid typ tio över 12, det var tokskönt att ligga i sängen. Ville egentligen inte gå upp, men jag var tvungen att få något i mig och så var jag tvungen att gå ut en stund också i solskenet. Riktigt mysigt. Det är mysigt med snö och sol, men sen när skiten smälter, då är det INTE kul! Men snön är fin att titta på i solen.

Ikväll blir det grillat. Pappa kände att han ville ha grillad kyckling på sin fördelsedag! MUMS!

KRAM

GRATTIS PAPPA!

Grattisgrattis!!!

Han fick frukost på sängen i morse och så fick han en bok Eskilstunas eller södermanlands polishistoria hette den.

Jag tog mig upp ur sängen trots att jag inte mådde så jättebra då! Men  vad gör man inte för lilla pappa. HIhi! <3

KRAM

Sjuk?

Idag är det som sagt söndag och jag trodde att min hängighet berodde på att det var söndag, efter att ha sovit för länge, men det verkar inte som det.

Jag har ont i huvudet, halsen känns tjock och det gör lite ont och så fryser jag, fast att jag har både tröja och morgonrock. FAN säger jag bara! Jag har inte tid att vara sjuk! i och för sog så kan jag ju jobba med engelskn, men vafan. Orkar jag inte jobba med den så blir det ju inget gjort. VARFÖR sjuk? Bajs!

Jag ska nu kolla på Beck - Flickan i Jordkällaren och äta apelsin och sen sova. Hoppas jag frisknar till tills imorn!

SOVGOTT
KRAM

Söndag

Godeftermiddag alla. Söndag idag. Den jobbigaste dagen på veckan. Tråkigaste kanske man ska säga.

Men idag har jag i alla fall läst ut Twilight. Det tog mig en vecka. Måndag till Söndag. Lite nördigt kanske vissa kan tycka, men jag gillar att läsa och så fastnade jag i boken. Kunde eller ville inte lägga ifrån mig den. Älskar den! Nu har jag nästa bok, New Moon att börja med. Eller så kanske jag tar en Steig Larsson bok först. Vi får se.

Egentligen skulle jag behöva skriva min engleksa också, men jag vill inte. Det är så tråkigt att plugga, men jag MÅSTE! Jag gör det senare. Jag ska gå en promenad med mamma först... och så tänka jag spela Harry Potter. HAHAH! Jag gör allt för att slippa plugga... och uppsatsen/uppsatserna ska vara inlämnade senast fredag...

Vad gör man på en söndag egentligen?

KRAM

Melodifestivalen

Shit vilket program säger jag bara. Och hur rösta folk? Vilken musiksmak hade dom som röstade? Jag vet att jag själv inte röstade, så egentligen har jag inget att säga till om. Men jag tycker att det var en usel röstning. Vad hände med Scotts? Eller Marie Sernholt? Hon blev ju inte ens röstad till "duellen". Och hur kunde Snälla snälla gå vidare till duellen? Alltså den låten. Jag kände bara, nej. Stäng av. Den var asjobbig att lyssna på. En riktig skitlåt. Och varför gick inte Nina vidare? HAHAH! Alla kan ju inte gå vidare.... men jag gillar både Marie och Nina mer än vad jag gillade Emilia och hon Carolina. Men jag är nöjd med att Scotts gick vidare till Andra chansen. HAH! Får se hur många program jag orkar följa. Vilket konstigt program det har blivit.

Som sagt, detta är mina åsikter, och jag har inte röstat själv. Det var bara så här jag kände.

Hoppas att ni kan ha en fortsatt trevlig kväll. Trots mina "påhopp" eller vad man kan kalla detta.

KRAM

Lördag

Imorse vaknade jag kl 8.51, helt av mig själv, trots att jag gick och la mig typ 2. Och jag är inte ens trött. Så kan det vara. Jag har lixom varit trött hela veckan, och så sover jag typ 7 timmar mellan fredag och lördag så känner jag mig utvilad. Det kanske berodde på xidern jag drack igår. HAHA!

Jag har läst ytterligare två kapitel i Twilight. Jaghar helt enkelt fastant i den. Kärlekshistorien är ju så underbart vacker så det är inte sant. Och det är det ju inte heller. Men jag känner ändå en sorts avundsjuka. Tänk om man träffade någon som det bara sa klick med. Som i boken. En mysik, en underbar känsla, pirr i kroppen, kan inte ta blicken ifrån personen. Hur underbart vore inte det? Visst det finns säkert om som har stött på det, men jag har inte gjort det än. Så det är kanske det som är lite jobbigt med boken, jag typ fastnar i ett önsketänkande. Men jag kan inte lägga ner boken, den är såå bra! Läs den om du inte har gjort det. Eller om du inte orkar läsa, se filmen. Den blev jag också tokkär i. HAHA!

I eftermiddag tänkte jag baka chokladfondanter också. En sorts muffins kan man väl säga, men rinnig mitten. Hoppas att jag lyckas!

Ha en bra dag!
KRAM

Sovatimme

Jag åkte hem tidigt från mitt första krogbesök. Jag kände mig lite ensam, alla var aspackade, utom jag of course. Jag kände inte alla som varmed så bra, så det hade känts bättre om någon jag kände mer hade varit med, jag tycker att det känns så fånigt att bara gå upp och dansa själv, jag är ju så pinsam. Det är väl egentligen bara att gå upp och göra det, men jag vågar inte. Jag är bara så pisnam ibland.

Men nästa gång, då blir det bättre. Jag visste ju heller inte vad som väntade, man kanske ska vara aspackad när man går in på krogen, men det känns ju väldigt dumt, man blir ju i värsta fall inte insläppt.

Men jag hade en trevlig föstakväll ute. Jag kan definitivt göra det igen. Jag ska nog lära mig detta med krogen också ska ni se! HAHAH!

SOVGOTT NU!
KRAM

Oskuld

Ikväll blir jag av med krogosulden. Det är alltså första gången jag går ut på krogen. Lite sent vissa kan tycka, jag har ju faktiskt varit 18 i snart ett år. Men jag har inte riktigt haft sug, och sen så fick jag mindre lust i somras, men nu kände jag att det skulle vara kul. Det var på Jobbet i söndags som jag blev sugen på att dra ut. Och ikväll händer det. Jag vet inte vad jag förväntar mig. Jag kommer ju inte supa mig full. Sånn är inte jag. Men en drink eller två.

I och för sig så har jag ju varit på Ice Bar, men det gills inte, tycker jag. För där var jag med engelsmännen en eftermiddag. Jättetrevligt.

Men jag hoppas på en kul kväll.
Alla ni andra får ha en trevlig kväll ni också!

KRAM

Fredag

Dagens förtsa lektion var Barteknik. Det ska bli riktigt kul att få lära sig blanda drinkar och allt som hör till en bar. Riktigt kul. Jag hoppas att jag kan ta mig in på en bartenderutbildning någonstans, antingen här i Sverige elelr någon annan stans, helst London då. Hihi! Måste ju jobba ihop penagar och sånt först.

Dagens andra lektion var Svenska. Då skulle vi ha muntligt föredrag, och mitt gick ju såklart käpprätt åt helvete. Jag hade allt i huvudet, eller inte allt, men jag hade på ett ungefär hur det skulle se ut, vad jag skulle berätta om och så, men nej, det gick bajs, och han tyckte att jag skulle göra om det, och det skulle nog kännas bra att kunna träna en gång till innan nationella proven. Jag tyckte att det vore en bra idé. Jag blir så nervös och så hade jag inte tränat ett endaste dugg. Men jag ska göra om det, för en lite grupp, som jag känner mig lite trygg med.

Tredje lektionen sitter jag på just nu, Engleka B. Egentligen ska jag fixa med min powerpoinpresentation till vårat muntliga föredrag om något från ett engelsktalande land, och jag ska prata om Chesterfield. Och göra en lite jämförelse med Eskilstuna. Men jag tykcer att det är så tråkigt att plugga. Men jag gör mitt bästa.

Efter engelskan så har jag Matte B. Usch säger jag bara. Orkar inte mer. Jag börjar bli riktigt skoltrött nu. Men jag försöker verkligen kämpa på. Det är ju lov snart. Och efter det kommer allt att gå så snabbt att jag  blir snurrig. Då gäller det verkligen att hänga med i pluggandet. Efter det så är det en MASSA nationella prov, i matte, svenska och engelska. NERVÖST redan nu säger jag bara! Men inför det engelska så tränar jag ju på att läsa engelska, eftersom att jag läser Twilight på engelska. HAHA!

Men nu blev detta väldigt långt så jag slutar nu och fortsätter med pluggandet.

Ha det bra sålänge!
KRAM

Barbie 50 år

Grattis till Barbie som fyller 50 år. Grattisgrattis. Hihi!

Mina barbie-dockor ligger i en kartong... får väl ta fram den och ha dom framme i år, nu när hon fyller 50 år och allt. Hihi!

KRAM

Friluftsdag

Imorse hade jag valt att köra Core, Mage- och ryggträning. Fyfan vad jag har ont i magmusklerna nu. Och värre kommer det bli imorn. Och mina ben, närmast kroppen, dom ska vi inte tala om. Någon får komma och DRA mig ur sängen imorn. Gå i trappor imorn... ajajajajajaj. Så, nu är jag bered på det. Nu behöver jag inte gnälla så mycket imorn. Jo, det kommer jagnog göra i alla fall.

Sen på eftermiddagen så drog jag till Badhuset. Där träffade jag Emil, Zebbe och Tobbe. Jag hade väldigt kul. Fast det fanns ju inte så många snygga överkroppar att titta på. HAHAH! Bättre lycka nästa gång då. HIHI! Men det var kul.

Efter det så åkte jag hem och bäddade ner mig i soffan och läste Twilight. Shit, jag är fast säger jag bara! Bella har precis börjat fatta att Edward är en vampyr. Nu kommer det bli svårt att lägga ner boken... men jag måste... jag har ju ENGELSKAN. Bajs också.

Och imorn har jag svenskaföredrag... jag som HATAR att prata inför folk. USCH! Men jag måste ju, det är en förberedelse inför nationella sen. Så det är bara att bita i det sura äpplet och göra det bästa av det jag har.

Nu ska jag kolla vidare på Du är vad du äter.

SOVGOTT
KRAM

Bajs

Ville bara säga att pluggandet går skitilla. Jag kommer ingen vart. Jag är SÄMST på att plugga! Jag kan inte sätta mig ner och plugga, det är såå tråkigt. Datorn kan ju heller inte sitta vid, jag blir ju bara frestad att gå ut på internet. Jag får väl stänga av det då. Men jag behöver ju internet. Nej, plugg är inget för mig, har aldrig varit och kommer aldrig att bli. Så är det.

Är det någon som har pluggtips?

KRAM

Grythyttan

Imorse åkte jag med 7.35 bussen till skolan för bussen som tog oss till Grythyttan gick kvart över 8, cirka, så jag kände att jag inte hann ta 7.55 bussen.

Efter cirka två och en halv timmes bussfärd så var vi framme i hålan, Grythyttan. En liten mysig håla. Med Måltidens Hus, ett universitet som tillhör Örebro universitet. Huset som är själva skolan är en blandning av Sverige och Spanien. Huset har varit på en utställning i Spanien innan det togs dit, av Carl-Jan Grankvist. Han startade skolan på 90-talet. Och på 70-talet tror jag det var så startade han Grythyttans Gästgiveri.

Vi fick en kort information om vilka utbildningar som fanns där och vad man kunde bli. Sen kakade vi lunch i restaurangen, Lasagne, (älskar lasagne) och sen fick vi en rundvandring på skolan. Efter det sen så åkte vi vidare till Grythyttan Vin. Där dom gör eget frukt/bärvin. Dom gör det på lingon, blåbär, hjortron och björksav. Vi fick inte smaka men vi fick lukta och det luktade ganska gott. Jag får väl be pappa köpa hem några flaskor så jag får smaka. För dom finns att köpa på Systembolaget. Där man måste vara 20 för att få köpa ut. HiHi!

Sen efter det åkte vi hem. OCh shit vilken jobbig hemresa det var. Först ville alla byta film, sen när vi hade kanske en halvtimme kvar så ville dom flesta stanna, RÖKPAUS (USCH FYFAN), det var ett jävla liv. Men tur var att vi inte stannade, då hade vi väl aldrig kommit hem.

Men nu är jag hemma och nu ska jag plugga lite engelska. Jag har ju två uppsatser att skriva till nästa vecka, plus denna muntliga redovisning på engelskan till v 9, fredagen. Sen så fick jag i uppdrag av mamma att laga maten ikväll också. Kyckling, så jag ska leta efter ett gott recept och kolla så att vi har ingredienser till det goda receptet jag kanske hittar.

Han en trevlig eftermiddag och kväll!
KRAM

Skridskor

Idag är det tisdag igen, eller ja nu är tisdagen snart slut. Och jag har haft två lektioner idag. Först arbetesmiljö och sen idott. På idrotten åkte vi skridskor.... jag kände mig som Bambi på hal is. Skridskorna var ju inte dom bästa heller. Dom gled åt sidorna istället för framåt. Men det var kul.

Jag skulle ju pluggat när jag kom hem, men jag fastnade framför TV (som vanligt) och kollade på Melrose Place... så skulle jag också vilja bo, så som dom bor i serien. Verkar ju skitmysigt. Dom bor lixom ett helg gäng i samma hus och sen så känner alla alla och dom har en egen pool på innergården. HAHA! Jag blev jättesugen på att flytta hemifrån igår. Men jag måste ju faktiskt ha ett fast jobb först.

Sen var det ju typ Top Model säsong 1. HHAHAHA! Fan vad nördigt! Men jag kunde inte hjälpa det. Jag gillar inte att plugga... så är det!

Imorn ska vi åka till GRYTHYTTAN! YEY! Shit vad kul det ska bli. HIhi!

Men nu ska jag packa grejerna inför kvällen Friskis och Svettit pass, Kibox!

Träna Lugnt!
KRAM

Twilight

Nu jag fått hem mina böcker! Twilight, New Moon och Eclipse! På engelska. Hhihi! Jag har precis läst första kapitelt i Twilight. Det är inte såå spännande på grund av att jag har sett filmen, så jag känner igen mig, men jag gillar den. Jag är väl snart fast! Det är ju lite knöligt med engelska också, men jag kommer in i det också. LÄSALÄSALÄSA!! :D



KRAM

Söndag, jobb

Imorse var det samma tid som igår, alltså kl 4.30, då ringde klockan sen började jag kl 5.30. Det gick bra tycker jag. För att vara lixom första gången att fixa allt det varma "själv" så gick det bra. Jag har ju lixom gjort allt det hemma ju, stekt bacon, kokat ägg och sånt, men det kändes mycket läskigare att göra det till massor med folk. Men det gick bra, jag plannerade lite dåligt så allt var lixom klart samtidigt, lite bränt här och var och så kokade äggen lite för länge, men det gick bra ändå. Om några helgen så går det toppen! Det är ju så jäkla kul!

Imorn hoppas jag att mina Twilight-böcker kommer. Det är alltså dom tre första böckerna i serien, Twilight, New Moon och Eclipse. På engelska. HOPPASHOPPAS dom kommer imorn! Jag vill läsa!!! Dom säger att dom är bra! Och et tvivlar jag INTE på, så därför vill ja läsa! GE MIG NU! HIHIHI! :)

Nu, eller idag kanske är bättre att säga, så måste jag skriva upp vad jag ska säga på mitt föredrag imorn i svenskan. Om varför jag gillar sommaren bäst. Önska mig lycka till! Hatar ju att stå och prata framför människor, jag pratar för dåligt, jag sitter mest tyst också, så det är jobbigt, men jag jag hoppas att jag blir bättre på att prata genom mitt jobb nu.

Ha en bra söndag!
KRAM

DoktorDeo

Give me a smile

RSS 2.0