Månadens utmaning september

Oftast brukar jag vara ute i sista minuten och varför bryta en trend? Idag är nämligen sista dagen att vara med och tävla om ursnygga glas och en ursnygg vinakaraff från  http://dukatbord.se/ hos Kalasgott (http://kalasgott.com/tavlingar/manadens-matutmaning-september/). Utmaningen har ett hösttema, och man ska göra soppa, gryta eller stek. Jag valde att göra en soppa, och resultatet blev en lyxig fisksoppa. Jag tänkte också såhär, om det nu ska vara en LYXIG soppa, så varför inte lyxa till det med att lära mig någonting nytt och göra egen fiskfond och skaldjursfond? Så det började med att göra, och sen för att lyxa till det ännu mer bakade jag egna grissinis  med vitlök och persilja som jag serverade till soppan. 

När det var klart så var det bara att blanda ihop denna lyxiga fisksoppa och detta hade jag i och såhär gjorde jag:

 Månadens utmaning
Lyxig fisksoppa

0,5 g saffran
1 dl vitt vin
5 dl grädde
1½ dl räkfond (egengjord)
3½ dl fiskfond (egengjord)
250 g lax
250 g gös
500 g oskalade räkor


Skala räkorna och skär fisken i kuber, så stora som du själv vill ha dem, och lägg det sen åt sidan.
Fräs saffranet snabbt i smör och tillsätt vinet, grädden och de bägge fonderna, salta och peppra. Släng ner fisken i soppan och sjud dem klara, tar ungefär 10-12 minuter och strax innan servering slänger du i räkorna.


Den egengjorda fiskfonden gjorde jag på fiskrens av gös och vatten. Jag slängde i, vitt vin, lite morötter, en palsternacka, lite purjolök och en vanlig gul lök tillsammans med några lagerblad och några vitpepparkorn. Jag kokade fonden med benen i ungefär 10 minuter och silade sedan bort dem och kokade ner fonden till ungefär 1/3.

 

Den egengjorda räkfonden gjorde jag på räkskalen, vatten, vitt vin, vitpepparkorn och några persiljekvistar. Jag kokade också denna fond med skalen i cirka 10 minuter och silade sedan bort dem och kokade ner den till ungefär 1/3.


Till soppan serverade jag, samma vita vin som finns i soppan (Two Oceans) och egengjorda grissini med vitlök och persilja. Man kan också servera med vitlöksbröd, eller vad man nu känner för såklart.Wish me luck! :)

Kraschlandning

Jag har haft väldigt svårt att ta mig ur soffan sen jag kom hem vid halv sju. Varit och jobbat idag, klockan 8 var jag pigg och vaken på jobbet och jag åkte därifrån vid kvart över sex. Hoppade i min lila onepiece och kraschade i soffan.

Såg Heath Ledgers vackra ansikte i En riddares histora och kraschen var lyckad.

Heath Ledger <3

SOVGOTT

Nehepp

Verkar som att dom inte fick tag på rätt mördare i alla fall i The Killing... Ah vad trött jag blir.

Så därför bäddar jag ner mig nu.
Sovgott

The Killing

Äntligen kommer slutet! Sista avsnittet ikväll. Änligen får jag veta vem som mördade Rosie! Det tog bara 14 avsnitt, haha.

Joel Kinnaman är grymt snygg! HAHA ;)

Breaking News

Godkväll!

Jag råkade hamna framför Breaking News med Filip och Fredrik och ikväll testar dom om man kan komma upp i 2 promille alkohol i blodet på 20 minuter. Fredrik hade 1.43 promille nu när dom blåste och Filip 0.7. Rätt kul grej dom kom på att göra. Det är kanske inte det bästa att göra i TV, men vafan. Lite kul är det! Det är ju bättre än BigBrother och Paradise Hotel och allt sånt skit. Tycker ju jag i alla fall. Dom kommer sova gott i alla fall! ;)

Dom avslutar programmet med att sjunga REMs Everybody Hurts. Mycket vackert! ;)

Pluggmys

Idag försökte jag börja med pluggandet, men då jag inte har några böcker än så är det lite svårt. Men jag har läst igenom Barnkonventionen en gång och börjat på LGR11, nya läroplanen för grundskolan. Var tvungen att läsa den på datorn, men det funkar inte riktigt så jag beställde hem den. Mycket bättre att ha den på papper.

Det blev lite läsning ute på altanen i alla fall. Lilla Lasse Liten ville vara med så han bäddade ner sig bakom mig i soffan


Älskar min lila OnePiece, den är lätt värd pengarna för den är det skönaste som finns! Den må vara ful, men den är jävulskt skön. Kärlek! ;)

SOVGOTT

DoktorDeo

Give me a smile

RSS 2.0