Månadens utmaning, rättelse.

Godmorgon!
Här är jag med och tävlar och så glömmer jag skriva hur många personer soppan är för... Så jag rättar mig själv och säger att soppan är för 4 personer. Smaklig måltid!

Månadens utmaning
Lyxig fisksoppa
4 personer

0,5 g saffran
1 dl vitt vin
5 dl grädde
1½ dl räkfond (egengjord)
3½ dl fiskfond (egengjord)
250 g lax
250 g gös
500 g oskalade räkor


Skala räkorna och skär fisken i kuber, så stora som du själv vill ha dem, och lägg det sen åt sidan.
Fräs saffranet snabbt i smör och tillsätt vinet, grädden och de bägge fonderna, salta och peppra. Släng ner fisken i soppan och sjud dem klara, tar ungefär 10-12 minuter och strax innan servering slänger du i räkorna.


Den egengjorda fiskfonden gjorde jag på fiskrens av gös och vatten. Jag slängde i, vitt vin, lite morötter, en palsternacka, lite purjolök och en vanlig gul lök tillsammans med några lagerblad och några vitpepparkorn. Jag kokade fonden med benen i ungefär 10 minuter och silade sedan bort dem och kokade ner fonden till ungefär 1/3.

 

Den egengjorda räkfonden gjorde jag på räkskalen, vatten, vitt vin, vitpepparkorn och några persiljekvistar. Jag kokade också denna fond med skalen i cirka 10 minuter och silade sedan bort dem och kokade ner den till ungefär 1/3.


 

Till soppan serverade jag, samma vita vin som finns i soppan (Two Oceans) och egengjorda grissini med vitlök och persilja. Man kan också servera med vitlöksbröd, eller vad man nu känner för såklart.Kommentarer
Adara Magazine - din bloggtidning på nätet!

Hej! Nu är det sista chansen att tävla om konsert biljetter till Britney Spears och hennes nya parfym!http://adaras.se/2011/september/vinn-biljetter-till-britney-spears-konsert-oc.html#commentDet är även sista chansen att tävla om en valfri vara från Uffessakerochting!

http://adaras.se/2011/september/vinn-en-valfri-vara-fran-uffessakerochting.html#commentHoppas du är med! :D

2011-10-02 @ 14:11:23
URL: http://adaras.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

DoktorDeo

Give me a smile

RSS 2.0